Vålerenga-Elfsborg 2-1: Sportssjefen i Norges Golfforbund, Jan-Erik Aalbu, har allerede mottatt et tilbud om å bli Vålerengas nye sportsdirektør. Lars Bohinen vet foreløpig ingenting om hva han skal gjøre fremover. Etter et møte torsdag, tok styret fra ham arbeidsoppgavene, til stor frustrasjon for Bohinen selv.

— Ja, når du blir fratatt arbeidsoppgavene uten å få vite hvorfor, så blir du et stort spørsmålstegn. Jeg har gitt jernet både i høst og tidligere. Derfor er dette litt underlig, mener han.

Klubben har ifølge Bohinen sagt at de vil ha han med videre, uten at de vet helt hva de skal bruke ham til.

— Jeg har lyst til å ha den jobben jeg har hatt, sier den tidligere landslagsspilleren. Han har fortsatt kontrakt med Vålerenga, men har ikke fått noen garantier om en fortsatt fremtid i klubben.

— Er du irritert?

— Nei . . . sier han, og lar det henge i luften i noen sekunder. Før han fortsetter:

— Jeg vet ikke hva jeg skal si, siden vi er inne i en prosess. Men gunstig skal jeg ikke si at det er.

Gode innspill

Vålerengatrener Petter Myhre vil ikke si så veldig mye om situasjonen, men er ikke tvil om at han fortsatt har lyst til å jobbe med Bohinen.

— Han bør jobbe med noe som har med det sportslige å gjøre. Han kommer med masse gode innspill. Og vi har behov for mange dyktige mennesker i klubben, mener Myhre.

Selv sitter Myhre i forhandlinger med styret om et endelig tilbud i forhold til jobben som hovedtrener. Det skal være totalpakken som avgjør om suksessvikaren fortsetter i jobben. Men hvem som blir direktør, skal ikke ha noen stor betydning for Myhres avgjørelse.

— Nei, i utgangspunktet ikke. Jeg vet ikke navnet på alle som er involvert, men jeg trives med dem som er her nå, og trives helt sikkert med dem som kommer inn i fremtiden, sier han diplomatisk.

VIF i form

I går fikk både Myhre og Bohinen se et Vålerengalag som i perioder sprudlet mot den svenske seriemesteren Elfsborg.

— Jeg tror ikke vi møter lag i Royal League som er bedre enn Elfsborg. At vi klarte å vinne mot dem er en god start, oppsummerer Petter Myhre.

Vålerenga åpnet småsvakt, men fant roen da Morten Berre scoret på lagets første sjanse i det 19. minutt. Og da Ronny Johnsen la på til 2-0 via en Elfsborg-forsvarer like før pause, gikk litt av piffen ut av gjestene. Vålerenga kunne punktert kampen tre minutter ut i annen omgang, men Freddy dos Santos misset straffen som kunne gitt 3-0. Elfsborg reduserte ved Mathias Svensson drøye ti minutter senere, og ga svenskene nytt håp. Men Elfsborg og den tidligere Vålerengaspilleren Stefan Ishizaki klarte aldri å skape de helt store sjansene i sluttspurten.