Etter det Sunnmørsposten erfarer skal en nederlandsk høyreback være på plass i Ålesund i dag for å diskutere en mulig overgang til AaFK. Spilleren det er snakk om er Mark van der Maarel.

Den 26 år gamle høyrebacken, som også har spilt midtstopper, spiller i dag for den nederlandske Eresdivisie-klubben Utrecht. Hans kontrakt går ut til sommeren, og nå skal han være interessert i nye utfordringer.

Rutinert på toppnivå

Van der Maarel har ikke gitt sitt ja til Aalesund hittil, men besøket til Sunnmøre tyder i alle fall på at han ikke er uinteressert.

— Jeg har verken sett eller hørt noe om denne spilleren, sier Hallvar Thoresen som har 12 år bak seg som proff i Nederland. Om to dager går han fra jobben i Norges Fotballforbund til å bli speider i Rosenborg.

Likevel virker det som om van Der Maarel har en sterk CV tatt i betraktning at han er aktuell for en norsk klubb. Han har spilt hele 128 kamper for Utrecht og har i perioder vært kaptein for klubben. Hittil har det blitt 16 kamper - blant annet startet han forrige 2-2-kamp mot Alkmaar. Da fulgte AaFK-trener Trond Fredriksen kampen fra tribunen.

Bruker sitt nederlandske kontaktnettverk

Verken Fredriksen eller AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff har besvart smp.no sine henvendelser onsdag formiddag, men tidligere har Fredriksen vært klar på at han har ønsket å bruke sitt nederlandske kontaktnettverk i jakten på nye forsterkninger. Blant annet har han knyttet en link opp mot Ajax tidligere.

Dersom van der Maarel går med på en Aalesund-overgang, vil en lang jakt etter en ny høyreback være over. Sunnmørsposten vet at AaFK tidligere i vinter har forsøkt seg på de gamle AaFK-spillerne Enar Jääger og Ville Jalasto — uten å få gjennomslag.

Med en høyreback på plass tyder alt på at Aalesunds spillerjakt i forsvaret. Det neste prekære behovet det letes etter nå er en venstreback.

Sunnmørsposten har kommet i kontakt med Aalesund-trener Trond Fredriksen. I en SMS skriver Fredriksen at han ikke har noen kommentar vedrørende van der Maarel.