Torsdag var påtroppende Hødd-trener Hans-Erik «Hansi» Eriksen i Ulsteinvik en svipptur. Og da benyttet han samtidig anledningen til å «avskilte» legenden Erik Sandal som Hødd-spiller. Det er ikke plass til den skadeutsatte midtbanespilleren i Hødds A-stall for 2016. - Klart jeg gjerne skulle ha fortsatt, det legger jeg ikke skjul på. Men jeg er hverken sur eller sint på «Hansi», han gjør det han føler er rett for Hødd. Og for å være ærlig, så har det vel ikke gått opp for meg at det nå er slutt, sier 32-åringen til smp.no.

Ikke helt slutt?

Men er det virkelig slutt? Når vi spør ham om det kan være aktuelt med spill for klubber i lavere divisjoner, for eksempel Bergsøy eller Hareid, sier han ikke bastant nei.

  • Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg må først få «landet» dette. Jeg føler jo at jeg fortsatt kan spille fotball i noen år, bare skadene holder seg unna. Og de har jeg hatt nok av.

De to siste sesongene har blitt helt ødelagt av skader for Erik. Han brakk foten i romjula 2013, og hele 2014-sesongen gikk rett vest. Også store deler av årets sesong har vært preget av skader, både i ryggen og i kneet. Og for noen år siden, på veg til en bortekamp, var han utsatt for en alvorlig bilulykke da en møtende lastebil plutselig mistet det ene hjulet. Som smalt rett inn i frontruta på Sandals bil, og maltrakterte ham i hodet. Dermed var den sesongen også over.

Mye «dritt»

  • Det har vært mye «dritt» på skadefronten, ja. Likevel elsker jeg fotball, og det gleder meg veldig at min 11 måneder gamle sønn nå kun vil leke med ball. Det tyder bra, ler han.

- Føler du at Hødd burde ha gitt deg en sjanse til?

— Det heter jo at noen vil ha hele verden, og jeg er en av dem. Jeg skulle gjerne ha fortsatt, men jeg respekterer Hødds avgjørelse.

Hødd har tilbudt Sandal en jobb innen spillerutvikling, noe Sandal ikke har tatt stilling til foreløpig.

Måløy lokker

  • Det er hyggelig at Hødd vil ha meg med videre som trener, men om jeg takker ja vet jeg ikke. Nå vil jeg og samboeren min bruke jula til å legge planer for framtida. Vi har hus og er etablert i Ulsteinvik, men vi er jo fra Vågsøy kommune begge to. Så jeg utelukker ikke at vi tar turen sørover, før eller siden. Samboeren er fra Måløy, jeg er fra Skavøypoll rett over brua, forteller han.

Og han kan også fortelle at faren hans skal trene Skavøypoll i 2016. Som er Eriks moderklubb. Kan vi ane et comeback i «Pollen-drakta»?

  • Hvem vet? Jeg utelukker ingenting foreløpig, smiler Erik Sandal. Som kom til Hødd foran 2005-sesongen, og har spilt nesten 400 A-kamper for de blå. I 2012 ble han cupmester med Hødd, og året før var han 1. divisjons beste spiller. Da hadde han 20 målgivende pasninger og 10 seriemål i serien!

  • Erik har vært en bauta for oss i mange år, og vi håper han takker ja til å fortsette i klubben i en ny rolle, sier Hødds daglige leder og tidligere lagkamerat André Nevstad.