OSLO: — Vi er glade for å informere om at Cecilia nå teamer opp med verdens beste tungvektsbokser Vladimir Klitsjko, sier Rune Brynhildsen, kommersiell manager for Cecilia Brækhus.

På en pressekonferanse i Oslo onsdag ble det klart at Brækhus samarbeid med tyske Sauerland nå er over. Hun inngår i stedet et samarbeid med Vladimir Klitsjko og hans promorselskap K2. — Cecilia ser ikke bare bra ut, men hun er også suksessfull. Huner den mest suksessfulle kvinnelige bokseren i verden med fire belter. Til og med jeg har færre, sier Klitsjko. Han kom med en uttalelse på pressekonferansen via video.

Tungvektsbokser Vladimir Klitsjko gleder seg til å samarbeide med Cecilia Brækhus. Foto: NTB Scanpix

— Jeg er glad for at vi skal jobbe sammen med Cecilia, og jeg ønsker henne lykke til, sier Klitsjko.

Etablerer tre selskaper

Samtidig som Brækhus inngår et samarbeid med Klitsjko, etablerer hun også flere egne selskaper. Dette skal sikre henne kontroll over egne rettigher og sportslige fremtid.

Selskapene heter Cecilia Brækhus Holding AS, First Lady Sport AS og First Lady Promotions AS. Det første selskapet eier alle rettigheter knyttet til Brækhus og sport, de to andre skal forvalte henholdsvis sports- og arrangementsbiten ved hennes karriere.

— Jeg er utrolig stolt og lykkelig over å ha fått alt dette i land. Vladimir har jeg stor respekt for som bokser, menneske og idrettsmann. Når vi i tilleg har IMG, med ser jeg ingen begrenseninger over hva vi kan få til.

Brækhus sier hun lenge har ønsket å ta styring over egen karriere.

— Sauerland har også vært informert om at det har vært et ønske. Etter mange gode år hos dem er det på tide å bli min egen sjef, sier Brækhus.

Dialogen med Klitsjko startet like før påske, og gjennom påsken har forhandlingene pågått, før avtalen ble signert 1. påskedag.

Brækhus sier hun ikke stresser med fremtiden sin nå, og hun kommer fortsatt til å ha basen sin i Berlin.

— Jeg er veldig avslappet. Det er mange spennende ideer som går gjennom hodet nå med mange spennende avtaler på plass. Nå skal jeg bare skynde meg sakte.

Brækhus sier spørsmålet om når hun skal bokse i Norge er åpent.

— Vi gleder oss enormt til å planlegge første stevne i Norge. Om det blir til høsten er kanskje littegranne for tidlig å si, sier Brækhus.

Brudd også i fjor

Våren 2014 ble det også meldt om brudd mellom Team Sauerland og Brækhus. Nærmest ut av ingenting, kom det kontramelding et par måneder senere, og i juni bokset Brækhus igjen i Sauerland-regi.

Hennes foreløpig siste kamp, i desember 2014, ble også en av hennes mest dramatiske. Mot tyske Jennifer Retzke skadet Brækhus foten i tredje runde, men klarte likevel å fullføre og vinne. Etterpå viste det seg at Brækhus hadde pådratt seg tre brudd, som har holdt henne utenfor ringen siden.

— Foten min var helt knust, men er operert, og jeg regner med å kaste krykkene neste uke. Jeg regner med å være i trening om ikke lenge og i kamp til høsten.

Kalle Sauerland gir følgende uttalelse til BT:

— Det har vært en glede å jobbe med Cecilia de siste åtte årene. Vi har tatt henne fra å være en ung, uerfaren bokser, til den ypperste verdensklasse. Vi ønsker henne alt det beste i fremtiden. I Norge vil vi fokusere på å bygge opp de glimrende talentene som er på vei opp, og snart kommer det også en norsk mannlig mester. Det er vi trygge på. Vi ser frem til å jobbe videre i Norge i tiden fremover.

Vi fulgte pressekonferansen direkte