MOLDE (rbnett.no): 32-åringen er én av de store publikumsfavorittene på MFK-laget og har hatt kapteinsbindet de siste kampene, etter at han kom tilbake fra sitt skadeavbrekk.

– Det er en ære å få være kaptein, og det gjør meg ekstra giret å ha det ansvaret. Men det er Daniel som er den virkelige kapteinen, som kjent, det lyser autoritet av ham når han er på banen, sier «Moa».

– Kjempesjanse

Nå handler det om returkampen mot Dinamo Zagreb. Det står 1-1 etter det første møtet i Zagreb for ei uke siden. Et godt MFK-resultat etter alle målestokker, fordi bortemålsregelen ofte blir avgjørende.

– Men det kunne ha vært enda bedre. Jeg hadde en kjempesjanse til å sette inn 2-1-målet, og da hadde vi naturligvis hatt et enda bedre utgangspunkt, slår svensken fast.

Holder MFK «nullen» på hjemmebane eller vinner, er avansementet sikret. Et nytt 1-1-resultat vil gi ekstraomganger. Scorer Dinamo to, må MFK score tre – og så videre...

– Må være sultne

– Jeg tipper Dinamo vil satse offensivt fra start, de må jo ha scoring. Og det blir naturligvis avgjørende at vi rir av de første bølgene. Vi møter et ballsikkert lag, som alle også forventet, sier MFK-motoren.

Men både han og andre hadde gylne muligheter til å score flere mål i forrige ukes kamp.

– Jeg mener Dinamo har sin styrke i det offensive spillet, de var ikke spesielt godt organisert bakover på banen. Jeg håper det i så fall blir bekreftet i denne kampen. Vi skal jobbe «som svin» for å klare dette, og være skrubbsultne i alle faser og alle situasjoner.

To «gulrøtter»

Det er 16 år siden MFK var med i Mesterligaen – da var ikke Europaligaen et alternativ.

Det er naturligvis mye snakk om den økonomiske gevinsten for lag som kommer til gruppespillet i Europa. Det står også klart for Moström og de andre MFK-spillerne, men som for trener Skullerud er dette ikke noe hovedtema for kapteinen før kampstart.

– Men det er klart at det eventuelt vil få stor betydning. La oss si det slik: Vi har to «gulrøtter» her. For oss nå er den saftigste gulrota å få den store sportslige utfordringa som et gruppespill i Europa vil bety. Når vi har høstet den, vil pengegevinsten smake ekstra godt – som gulrot nummer to.