SPANIA – BOLIVIA 2-0 (0-0)

Spania imponerte neppe veldig mange av tilskuerne på Estadio Ramón Sanchez Pizjuan i Sevilla, da verdens beste fotballag tok imot Bolivia (nummer 42 på FIFA-rankingen).

Et Spania-lag med spekket med stjerner som Xavi, Gerard Piqué, Santi Cazorla og Juan Mata fra start, slet med å bryte ned forsvaret til gjestene.

Men da spanjolene trengte det som mest, var Fernando Torres sikker fra straffemerket.

Dommer Lorenc Jemini mente at Javier Martinez ble dyttet vekk med ufine midler innenfor 16-meteren av Perus Luis Gutiérrez, og fløyteblåseren pekte på 11-metersmerket.

Fernando Torres gratuleres etter sin straffescoring. Foto: Reuters

37. landslagsmålFernando Torres, som kun scoret fem mål på 28 kamper i Premier League for Chelsea denne sesongen, så ut som han aldri hadde gjort annet enn å score. Stjernespissen fintet vekk keeperen og chippet inn 1-0 for Spania. Hans 37. landslagsmål.

— Han setter straffesparket enkelt i mål, men det spørs om det er nok til å overbevise landslagssjefen, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Torres kjemper nemlig med blant annet Atlético Madrids superspiss Diego Costa om spissplassen på verdens beste landslag.

C Mores fotballekspert Petter Veland mener Torres ga landslagssjef Vicente Del Bosque noe ekstra å gruble på.

— Landslagsdebut for Iturrraspe og Deulofeu, men skal neppe/ikke til VM. Tror Mata spilte seg ut, Torres skaper hodebry for skogmannen, skriver Veland på Twitter.

Spania hadde som vanlig ballen i laget stort sett hele tiden, med et ballinnhav på nesten 70 prosent. Det gjorde Bolivias spillere slitne og med syv minutter igjen av ordinær tid, fikk Andrés Iniesta god tid og satte kontrollert inn 2-0 fra rundt 20 meter.

PS! Neste lørdag møter Spania El Salvador i det som blir lagets siste treningskamp før fotball-VM braker løs i Brasil 13. juni.