Lionel Messi scoret sitt 350. mål for Barca da bunnlaget Betis ble slått 3-1 lørdag. Atlético Madrid vant også sin kamp lørdag, og alt ligger nå til rette for en ellevill innspurt i den spanske ligaen.

Messi scoret Barcas første og tredje i 3-1-seieren. Den første scoringen, på straffe, var 26-åringens 350. for klubben på bare 417 kamper.

Den scoringen kom etter 14 minutter og ga Barca en oppskriftsmessig ledelse mot bunnlaget Betis, men det var et nervøst og usikkert hjemmelag i lørdagens kamp.

Selvmål

Det tok 67 minutter før Barcelona doblet ledelsen med et selvmål av Betis' Jordi.

Bare to minutter senere reduserte Rubén Castro ledelsen til 2-1, og da begynte virkelig nervene å vise seg for Barca.

Noen minutter før slutt var Betis veldig nær utligning, men da scoringen ikke kom gikk Barcelona typisk nok rett opp og avgjorde kampen.

En hands i feltet ga Messi en ny sjanse fra ellevemeteren. Antonio Adán reddet forsøket mesterlig, men argentineren pirket inn returen via keeperen.

Møtes i siste runde

Tidligere på dagen hadde Atlético Madrid tatt tre poeng i sin kamp mot Villareal. Raúl Garcia avgjorde med kampens eneste scoring etter 14 minutter.

Atlético leder ligaen med 79 poeng, ett mer enn Barcelona. Begge lagene har seks kamper igjen å spille.

Onsdag møtes de to lagene i returoppgjøret i mesterligaens kvartfinale. Atlético klarte 1-1 på Camp Nou, og har med det fordelen av bortemål før returen.

De to møtes også i siste serierunde i den spanske ligaen, en kamp der alt kan avgjøres.

Real vant stort

Tre poeng bak byrival Atlético henger også Real Madrid med i gullkampen. Laget lot seg ikke skremme av hjemmesterke Real Sociedad og vant komfortabelt 4-0 i San Sebastian lørdag.

Det skjedde uten lagets største stjerne, Cristiano Ronaldo, som fikk hvile. Uten portugiseren tok det lang tid før gjestene scoret, men Asier Illarramendi ordnet 1-0 like før pause.

Gareth Bale trygget ledelsen med et langskudd etter halvspilt annen omgang. I det 85. minuttet gjorde Pepe 3-0 fra en corner, mens innbytter Álvaro Morata parkerte hjemmeforsvaret og scoret kveldens fjerde tre minutter senere.