Mange har spurt seg om Cardiffs norske importer vil være i stand til å takle nivået i engelsk fotball. Lørdag dempet imidlertid Mats Møller Dæhli den bekymringen, etter et godt innhopp i Cardiffs 1-0-seier over Bolton i FA-Cupen.

— Mats var fantastisk da han kom inn. Han gjorde en forskjell, holdt godt i ballen og hadde noen skudd. Et godt innhopp, oppsummerte Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær etter kampen ifølge klubbens Twitter-konto.

— Prøver å være meg selv

Mens Dæhli beveget seg elegant rundt på gressmatta sang bortesupporterne ”Dæhli is a Bluebird”, noe som tyder på at Cardiff-fansen også var svært fornøyde med det Dæhli viste frem i løpet av sitt snaue kvarter på banen.

— Jeg koste meg utpå der. Jeg prøver egentlig bare å spille mitt eget spill og være meg selv. Det var veldig gøy, sier Dæhli til TV 2 etter kampen.

18-åringen var svært trygg med ballen, og hadde mange fine involveringer. Aller mest minneverdig var kanskje et løp han hadde like før slutt, da han fintet seg løs fra to Bolton-forsvarere før han skjøt over.

— Det er ikke noe vits i å gjøre fotball så j.... vanskelig. Det går ut på å spille sitt eget spill og bare ha det gøy. Det er det manageren sier vi skal gjøre: Å uttrykke deg selv, tørre å være god og tørre å spille, sier Dæhli til VG.

Han la altså inn en god søknad lørdag til å starte neste kamp, som er mot hans tidligere klubb Manchester United førstkommende tirsdag.