STJØRDALS-BLINK — LEVANGER 1-0

STJØRDAL: Ikke siden 1994 har Stjørdals-Blink kunnet juble for avansement til 3. runde i cupen.

Det kan de nå. Etter Anders Nygaards drømmetreff på frispark kunne Stjørdals-Blink innkassere 1-0-seier over Levanger foran 440 regnvåte tilskuere.

SLUKØRET: Levanger måtte se seg slått i Stjørdal. Foto: Erling Skjervold

Ettersom fylkessammenslåingens kraft enda ikke har slått ut, var det Nord-Trøndelags to beste lag som barket sammen for å kjempe om en av de 32 gjenværende plassene i Norgesmesterskapet.I en rolig førsteomgang skapte gjestene fra Levanger sin første mulighet i åpningsminuttene, da Bendik Bye testet skuddfoten fra 25 meter. Johannes Stokke var godt med og slo det lave skuddet til hjørnespark. Samme mann hadde såpe på hanskene da forhåndsfavorittene fortsatte å male på et kvarter senere, men redning på strek holdt håpet inne om en liten cupoverraskelse på Blinkbanen.

Perlemål

Bye burde nok gitt Levanger ledelsen etter 22 minutter etter godt forarbeid av Marcus Astvald, men fra kloss hold headet kantspilleren rett på Stokke.

Seks minutter senere burde også Stjørdals-Blink tatt ledelsen, da Anders Nygaard fant Alexander Nynes med en genial ball. Nynes kom alene med Ola Rygg, men avslutningen rullet like til side for mål.

Nær målgivende fra Nygaard, men sju minuter før pause tok han saken i egne hender da hjemmelaget fikk frispark fra 22 meter, til høyre for mål. Kantspilleren la ballen nydelig i nærmeste hjørne og fortjent tok Stjørdals-Blink ledelsen 1-0. ## Fikk gå opp umarkert

Den ledelsen kunne Nynes doblet etter 55 minutter da han fikk ballen på 20 meter og siktet mot krysset til Ola Rygg. Skuddet var absolutt godt, men strøk stolpen og de nesten 500 oppmøtte måtte fortsette neglebitingen.

Tom Erik Nordberg fikk gå opp alene etter 75 minutter og LFK-kapteinen var centimetere fra å utlikne, men det var Jo Sondre Aas som virkelig måtte gå ned i fosterstilling fire minutter senere. Helt upresset og med all tid i verden fikk rennbyggen avslutte inne i 16-meteren, men svakt skjøt angriperen utenfor motsatt stolpe!

Proffene fra lenger nord i fylket hadde ingen planer om å ryke for 2.divisjonslaget og etter 82 minutter var Aas på ferde igjen. Lurte offsidefella og forsøkte å vippe over keeper, men igjen fikk Blink klarert.

Stjørdals-Blink-trener Gary Hogan var fornøyd etter cupseieren. Foto: Erling Skjervold

Smalt i tverrligger

Med to minutter igjen på klokka var Bendik Bye på ferde. Utfordret ute på venstresiden sin og slo hardt inn foran mål, men verken Erik Skeie eller Aas kom tidsnok til å kunne få inn den forløsende utlikningen.

Rett før ordinær tid var unnagjort måtte Blink-keeper Johannes Stokke kaste inn håndkleet med skade og inn kom andrekeeper Jørgen Vordal.

Han var sjanseløs da Benjamin Stokke fikk en siste mulighet til å utlikne for 1.divisjonslaget, men det knallharde frisparket hans fikk bare målet til å riste. Dermed kunne hjemmesupporterne juble for 3.runde-spill.