TRONDHEIM (adressa.no): Han har allerede fått vist at han både er kjapp og offensiv, 18-årige Alex Gersbach. Men det har kun vært i treningskamper. I Trøndelag lurer man derfor fortsatt litt på hvor god RBKs nye venstreback er, noen dager før seriestarten.

Vel. Hjemme i Australia er man ikke like usikker.

For aller første gang har nemlig landslagssjef Ange Postecoglou tatt tenåringen opp på a-landslaget, til viktige VM-kvalifiseringskamper mot Tajikistan og Jordan. Det erto kamper som avgjør om"Socceroos"går videre til neste runde i den asiatiske VM-kvalifiseringen.

Kampene spilles 24. og 29. mars hjemme i Australia, og Gersbach er en av tre som kan få debuten i løpet av landslagsoppholdet.

— Det blir spennende å se hvordan de nye gutta vil passe inn i systemet, med tanke på hvordan vi trener og hva vi ønsker å oppnå på banen, sier landslagstreneren til fotballforbundets hjemmesider.

Australia topper gruppa si før kampene, og har kontroll i kampen om å gå et steg videre inn i kvalifiseringen.

Den mest kjente spilleren i troppen er evigunge Tim Cahill. Den tidligere Everton-stjerna spiller i dag i Kina. Også Liverpool-backen Brad Smith, som trente med RBK i fjor høst, er med i troppen.