— Jeg registrerte at vi bare var fem stykker. Jeg måtte gå for å stole på spurten. Jeg vet den er relativt god. Jeg ville være iskald og forsøke meg på de siste 120 meterne. Jeg var veldig fornøyd med at det fungerte. Jeg tenkte det var greit å vekke kroppen litt. Det var deilig å få en gjennomkjøring. Det føles godt, sa Trine Mjåland til NRK rett etter løpet.

Hun ble nummer to i heatet hvor kun fem stilte opp. Hele fire av dem skulle gå videre. Mjåland hadde ingen problemer og hadde full kontroll med en god avslutning på 800-meteren i Amsterdam. Mjålands tid ble 2:03,13. Mjåland ble mor til Svein Mathisen 9. februar, men er allerede tilbake i Europa-toppen, noe som imponerer mange.

— Det var morsomt. Det var godt gjennomført. Et smart og klokt løp. Det er fint at den første runden gjøres som en god oppkjøring, kommenterte NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

— Jeg slapp meg litt bak etter de første 400 meterne og sparte litt ekstra til det gjensto 120 meter. Jeg følte jeg hadde god kontroll hele veien. Det var lett, sa Mjåland til NTB.

— Nå skal jeg jobbe litt og gjøre meg klar for semifinalen torsdag, fortalte hun på vei ut av stadion.

Strindheims Hedda Hynne er også videre til semifinalen som går torsdag 18.45. Hynne noterte seg for 2.01,85. Franske Renelle Lamote var raskest av alle jentene med 2.01,60. Yngvild Elvemo klarte akkurat ikke å kvalifisere seg etter at hun løp inn til 2.05,96. Den blide sørlendingens årsbeste er på 2:01,83. Det norske OL-kravet til Rio i August er på 2:00,00. Tidligere onsdag ble kristiansanderen Benedicte Hauge klar for semifinale på 400 meter.