SANDVIKEN – KLEPP 3–0

Om de samme tårene som Sandviken-spillerne felte etter forrige hjemmekamp mot Amazon Grimstad var å se 16. mai, var de gledestårer. For etter å spilt syv serierunder uten en seier, løsnet det endelig for Sandviken-damene, som mot Klepp laget fotballfest på fotballens festdag.

Sandviken feide rett og slett serietreeren av banen, og vant hele 3-0 på Stemmemyren.

— Det er helt fantastisk. Det var mange glade jenter i garderoben etter kampen. Vi trengte virkelig denne seieren, og den var skikkelig fortjent også, sier Madeleine Giske.

Fikk som fortjent

Den spillende daglige lederen ledet an med to strålende scoringer. Like før pause sendte hun Sandviken i ledelsen etter å ha blitt spilt fri av spissmakker Andrea Thun, og drøye kvarteret før slutt fastsatte hun sluttresultatet til 3-0. Innemellom Giskes to første scoringer for sesongen, ble Karoline Isabell Bakke revet i bakken og fikk straffe. Den satte nevnte Thun sikkert i mål.

— Vi hadde en fin instilling inn i denne kampen. Det har vi forsåvidt hatt i hver kamp, men denne gangen scoret vi på sjansene våre. Laget la ned en enorm innsats, sier trener Øyvind Nordtveit, som mener laget endelig fikk som fortjent.

— Vi har så mye mer inne enn det vi har fått vist denne sesongen. Selv om mange lag sikkert sier det, så føler jeg at vi har levert bedre prestasjoner enn tabellen viser. Derfor var denne seieren ekstremt viktig. Jeg kunne se det på spillerne. Jubelen var vill, sier Nordtveit.

- Beholdt troen

De gode prestasjonene har dog gjort at Sandviken-spillerne aldri har mistet troen.

— Vi burde vunnet mot Amazon og Medkila. Vi har spilt bra mot topplagene. Det har gjort at vi har beholdt troen på oss selv, for en gang måtte det jo løsne. Og det gjorde det i dag, sier Giske.

Den noe overraskende 3-0-seieren bringer Sandviken opp på trygg grunn i Toppserien for første gang på lenge. Der får de også ta ferie, ettersom Toppserien nå tar en VM-pause frem til juli.

Til VM skal ingen Sandviken-spillere. Klepp derimot, sender tre av sine kvinner til Canada.

— At vi kan ta ferie med en seier hjelper veldig på motivasjonen. Nå må vi bygge videre på denne seieren og trene godt i pausen, sier Giske.