STORGATA: Seljeseth ble valgt inn i styret i TIL Holding AS 3. september i år,og da med et krav fra styreleder Per Aronsen om å gå med TIL-drakt på stadion.

– På TIL-kampene må han stille i TIL-drakt. Det er den uniformeringen representanter for TIL skal ha på Alfheim, sa Aronsen den gang.

AMBIVALENT: Geir Seljeseth vet ikke hvem han heier på førstkommende søndag med en fot i hver leir. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Det kommer imidlertid ikke til å skje.– Det eneste jeg kan si er at jeg ikke kommer til å stille med verken TIL— eller Glimt-drakt på søndag. Jeg går aldri i supporterutstyr, det gjorde jeg heller ikke sist hjemmekamp, selv om jeg var fryktelig fornøyd med seieren over Viking, sier Geir Seljeseth til iTromsø.

– Spør meg på søndag

Betydningen av kampen for TILs del på søndag er enorm. Det står om en plass i Tippeligaen neste sesong, mens Glimt for lengst har berget plassen og sånn sett har lite å spille for.

– Det er et utrolig vanskelig spørsmål når du spør hvem jeg heier på nå på søndag. Jeg har vært Glimt-supporter i 40 år, og det kommer jeg til å fortsette å være. TIL trenger poengene og jeg håper TIL berger seg. I akkurat denne kampen er det veldig vanskelig, sier Seljeseth.

Valget er så vanskelig at Seljeseth heller ikke ønsket å bli avbildet med TIL-skjerfet iTromsø hadde med da vi møtte styremedlemmet i Storgata mandag formiddag.

– Jeg heier på TIL i absolutt alle andre kamper enn mot Bodø/Glimt. Jeg håper TIL vinner 28 kamper i løpet av sesongen og det beste hadde vært om TIL og Glimt kjempet om seieren, men vi er vel et lite stykke unna det nå, sier han.

– Ikke vanskelig

Å være styremedlem i TIL synes imidlertid ikke Seljeseth, som har bodd 25 år i Tromsø, er vanskelig.

– Det er et veldig spennende verv, og det skjer veldig mye bra i klubben. Jeg tenker ikke som Glimt-supporter når jeg sitter i TIL-styret og vi har lite å gjøre med det sportslige og A-laget, forteller han.

Viktigheten av at TIL berger plassen, mener Seljeseth også er enorm.

– Viktigheten TIL har for Nord-Norge og Tromsø er enorm. En eliteserieklubb som samler flere tusen annenhver søndag har enormt betydning som kulturinstitusjon og jeg er veldig glad for å bidra for TIL som klubb og være med å gjøre de enda bedre.

Han tror også TIL berger seg.

– Sandefjord er ferdige og verken Start eller Mjøndalen har vært direkte imponerende i det siste, så jeg håper og tror TIL berger seg, sier Seljeseth.