— Medaljen er litt tung, men det er fint.

Det sa Matthias Vilhjalmsson kun minutter etter at han hadde gitt Rosenborg 4-3-seier mot Haugesund. Islendingen kom inn fra benken og scoret med en av sine første touch på ballen da han nærmest taklet inn scoringen.

I feiringen foran Kjernen, kysset han Rosenborg-logoen flere ganger. Selv om han bare har vært i RBK noen måneder etter overgangen fra Start, har han rukket å få store følelser for klubben etter overgangen fra Start i juli.

— Jeg har blitt veldig glad i Rosenborg. Det er en veldig stor klubb og etter min mening den største i Norden. De var den største klubben på Island da jeg fulgte med på at de herjet i Champions League. Det er en fantastisk by også og jeg liker det islandske klimaet som er her, så det er veldig fint, sier Vilhjalmsson med et smil.

Takknemlig

Han kysset logoen både for å vise hvor glad han har blitt i klubben og for å vise takknemlighet.

— Ja, som jeg har sagt flere ganger er jeg veldig takknemlig for å få muligheten av å komme hit. Hver gang jeg spiller vil jeg blø for drakta, så jeg er bare ydmyk og veldig heldig som får være her, sier han.

— Nå forstår folk hvorfor jeg kom hit

Rosenborg-spillerne feiret eliteseriegullet foran fansen på Lerkendal. Foto: Kristian Helgesen

Scoringen hans gjorde at det ble en gullfest uten bismak på Lerkendal. Spissen mener at det var en veldig viktig seier for Rosenborg, fordi han ønsket å gi supporterne en seier på slutten av sesongen. Han kunne knapt nok se for seg en mer perfekt avslutning enn å snu nedturen til 4-3. At det var han selv som ble matchvinner, la han imidlertid mindre fokus på.— Det handler ikke om enkeltspillere, men om Rosenborg og kollektivet. Det er kollektivet som har fått oss helt hit og vinner titler. Kollektivet og samholdet i klubben er fantastisk, sier Vilhjalmsson, som endelig fikk oppleve det han kom til RBK for: Å få medaljen rundt halsen.

— Vi har ventet lenge på det. Vi har hatt en fin luke på topp, men i Norge får vi den ikke før de to siste rundene og det visste vi. Det var veldig gøy og nå tror jeg de fleste forstår hvorfor jeg kom til Rosenborg, sier han.

Festens vinnere

Etter kampen gikk turen videre til Kjernens supporterfest, der Rosenborg-spillerne ble med på sang. Mikael Dorsin uttalte tidligere i uka at Vilhjalmsson og hans landsmann var kandidater til å bli festens vinnere.

— Han har rett. Vi er favoritter og kvelden er ennå ung. Det blir en fin kveld for oss, sier Vilhalmsson.