MINSK (aftenposten.no): Han kom inn i VM som Norges soleklare førstevalg på keeperplass. Men nå kan det se ut som Vålerengas Steffen Søberg har overtatt som Norges nummer én.

For etter storspill både mot Sverige og Tsjekkia, er det vanskelig for den norske landslagsledelsen å vrake 20-åringen til kampen mot Canada i morgen.

Det har Lars Haugen full forståelse for.

— Jeg kan ikke si noe på å bli benket når Steffen spiller så bra som han gjør. Det går fint for min del. Det er et lite mesterskap, så min viktigste oppgave er å være her for laget, sier Haugen.

- Klarer du å glede deg over suksessen til Steffen Søberg selv om du blir vraket til fordel for ham?

— Ja, jeg prøver så godt jeg kan. Og jeg tror Steffen føler at han har backing fra meg. Det viktigste er at laget gjør det bra. Det hadde ikke vært så gøy hvis vi hadde rykket ned med meg i mål i alle kampene. Så at Steffen spiller bra er noe vi gleder oss over alle sammen. Steffen har spilt veldig bra her, så for min egen del har det ikke så mye å si hvem av oss som står mot Canada, sier Haugen.

Lar treneren bestemme

Søberg sa etter Tsjekkia-kampen at han fortsatt anser Haugen for å være førstemålvakt.

- Mener du at du bør stå?

— Vi har tre gode keepere, og det gir oss en stor styrke. Så får trener velge hvem som skal spille, sier KHL-proffen.

Lars Haugen har spilt tre kamper og har en redningsprosent på beskjedne 87,25 til nå i VM. Etter to kamper står Steffen Søberg med en redningsprosent på 95,95. Det er nesten oppsiktsvekkende bra for den år gamle målvakten som spilte sin første offisielle kamp mot Sverige.

— Jeg er veldig imponert over det han har vist her nede. Han spiller med pondus og en trygghet som er veldig imponerende. Spesielt med tanke på alderen hans. Det er veldig gøy for Steffen selv og ikke minst for laget, som har flere gode målvakter, sier Haugen.

Sportsdøgnet