At Real Madrid slo Barcelona 2-1 skal de selv ha æren for. At Barcelona ikke bød på mer motstand, må Messi ta hovedskylden for.

Etter mesterligakampen mot Atletico Madrid ble det sagt at Messi knapt løp mer enn keeperne. Innsatsen var ikke bedre i går.

Han sto og hang, stort sett på samme plass, uten å løpe seg fri, uten å tilby medspillerne hjelp. Bare i noen rykk mot slutten forsøkte Messi å vise at han fortsatt er en god fotballspiller. Men så hadde han også holdt seg unna ballen i en periode på et kvarter tidligere i omgangen, så han kunne ikke være utslitt.

Når Barcelona i tillegg demonstrerte sine vanlige svakheter i forsvarsspillet, kunne Real Madrid ta en fortjent seier. Det var spennende en stund etter at Barcelona hadde utlignet til 1-1 etter 68 minutter, men Real fikk det de fortjente med et seiersmål helt mot slutten.

Real var ikke på sitt toppnivå, men mer enn bra nok. Barcelona spilte uten inspirasjon og fortjente ingenting.

Det er trist å se et så motløst Barca, dette laget som inspirerte alle for noen få år siden. Det er ekstra trist å se at Messi bare rusler omkring. Det må være totalt ødeleggende for medspillernes spilleglede å se sin beste mann gjøre så lite.

Om Messi er syk eller ute av form, er ikke lett å vite for oss som bare følger dette på TV, men man venter av en slik spiller at han gjør sitt beste. Som et minimum.

Det gjorde nok forsvarerne, men der er svakhetene grunnleggende.

Ved begge målene manglet sikring og føre var-holdning. Da laget mistet ballen høyt i banen, var det strake veien for Real Madrid. Et par Barca-forsvarere deltok i kappløpet inn mot eget mål, men det er aldri en god posisjon å være i for en forsvarsspiller.

Støl Pinto

Angel di Marias 1-0 og Gareth Bales 2-1 lignet hverandre, og ved begge tilfellene virket Barcas reservekeeper Pinto støl og uforberedt. Ved det andre målet ble midtstopper Marc Bartra grundig fraløpet av Bale, og det viste at den nye stopperen Barca satser på, heller ikke er rask nok til å rette opp midtforsvarets største svakhet.

Samme Bartra utlignet riktig nok til 1-1. Det kom oppsiktsvekkende nok etter en corner, og det er ikke Barcas vanlige metode.

Det som var vanlig hos Barcelona tidligere, var et lynkjapt, presist forsvarsspill mot et etablert forsvarsspill. Takket være briljant utførelse har det gitt utallige sjanser og mål gjennom årene — med Messi som enten assistent og målscorer. Ofte har han assistert seg selv også.

Barcelona spiller fortsatt etter de samme prinsipper, bare saktere. Da blir det ikke mange sjanser heller. Det må ha vært ganske kjedelig å spille bakerst i Real Madrid i denne kampen, og ganske frustrerende for Neymar, den Barca-spilleren som tydelig viste at han hadde ambisjoner om å utføre en bragd.

Det hadde vært lettere hvis alle hadde gjort en skikkelig jobb. Også Messi.