MOLDE (Rbnett): Mattias Moström har spilt sammen med Daniel Berg Hestad de ni siste sesongene. Svensken slår fast at det blir spesielt å løpe ut på Aker stadion i det som kan bli legendens aller siste Molde-kamp.

-Vi vil forsøke å vinne matchen og gjøre alt vi kan for at Daniel får en fin avslutning. Han betyr «ohört» mye, ikke bare på banen, men også utenfor. Du blir «lugn» av å se hans ansikt hver dag, han nyter stor respekt og har stor autoritet. Det blir veldig trist den dagen han slutter, sa Moström på onsdagens pressekonferanse.

Mot Sevilla torsdag er det trolig siste gang Ole Gunnar Solskjær setter opp Daniel Berg Hestad på Molde-laget. Treneren er raus med superlativene når han skal beskrive sin 40 år gamle kaptein.

— Daniel er viktig for ungguttene, og han er viktig for alle oss andre i klubben. Han er en kulturbærer som vet hva klubben står for og hva slags krav som må stilles, sier Solskjær.

- Hva betyr det at Berg Hestad fortsetter som trener i Molde-systemet etter karrieren?

— Daniel har en naturlig autoritet i personligheten sin som gir ham ekstra respekt. Alt han har gjort i karrieren gjør at han blir lyttet til. Han har holdt seg fysisk og mentalt klar på en imponerende måte, sesong etter sesong. Han er et eksempel til etterfølgelse. Derfor har han også en erfaring det er viktig at vi gir videre til andre. Daniel har vært helt super, sier Solskjær til Rbnett.

Treneren har opplevd mye selv, men erkjenner at torsdagens kamp mot Sevilla blir spesiell.

— Det er et stolt øyeblikk for oss å hedre Daniel i hans 900. kamp for Molde. Det er unikt, og jeg håper så mange som mulig møter opp på stadion, sier Ole Gunnar Solskjær.

PS: Dersom Molde blir slått ut av Europa League torsdag går Daniel Berg Hestad rett inn i en ny rolle som trener for klubbens 2. divisjonslag og instruktør i Toppidrettsklassen ved Molde videregående skole.