I helgen er det serieåpning i engelsk Championship, som åpner en uke før Premier League. Første kamp er mellom Fulham og Newcastle fredag kveld.

Og nettopp Newcastle er klar opprykksfavoritt, mener Eirik Aase som driver nettstedet Championship Norge.

– Newcastle har det sterkeste laget som har vært i Championship på lang, lang tid. I tillegg til å ha en sterk tropp har de en manager i Rafael Benitez som tidligere har vunnet Champions League (med Liverpool). Det er jo faktisk to managere i divisjonen som tidligere har gått til topps i Champions League, sier Aase og viser til at nåværende Aston Villa-manager Roberto Di Matteo gjorde det samme i Chelsea.

To og en halv norske igjen

Også Norwich med Alexander Tettey spås opprykk av Aase. «Kanarifuglene» tar 2. plassen bak Newcastle, tipper han.

– Norwich har en omtrent like sterk tropp nå som i Premier League forrige sesong, sier Aase som spår at Sheffield Wednesday, Aston Villa, Derby og Brentford ender på de neste plassene som gir playoff om den tredje opprykksplassen.

Det har tradisjonelt vært mange norske spillere i engelsk fotball, men kommende sesong er det bare «to og en halv» igjen på det nest øverste nivået. Foruten Tettey i Norwich er Henrik Bjørdal i Brighton, men det blir neppe veldig mye spilletid på han. I tillegg har vi Ipswich-keeper Michael Crowe, halvt sørlending og halvt waliser.

Per i dag er det ingen norske kanaler som viser Alexander Tettey og Norwich. Foto: Andrew Yates

Opprør mot TV 2

Per i dag er det ingen norske TV-kanaler som har rettighetene verken til Championship eller de engelske cupene.

– Det er veldig dumt. Jeg tror nok at folk tok det som en selvfølge at TV 2 hadde rettighetene fortsatt. Så ble folk klar over at de ikke hadde det bare for noen uker siden. Nå har det tatt helt av, og mange reagerer veldig negativt. Vi får håpe at det ordner seg, sier Eirik Aase til Bergens Tidende.