Den danske avisen BT har intervjuet Åge Hareide om nivået i dansk, norsk og svensk fotball.

Konklusjonen til Danmarks norske landslagssjef er at dansk fotball er bedre enn norsk fotball. «Det har danskene vært enige med seg selv om stort sett hele tiden, men denne gang er det altså en nordmann som kommer med den tilsynelatende kloke holdningen», skriver BT.

Ingen fra RBK

– For øyeblikket synes jeg at dansk fotball er foran Norge og Sverige, med FC København som det beste laget i Skandinavia. Det er det ingen tvil om. Man så det i Parken mot Brugge at FCK er et sterkt lag, sier Hareide.

Verken Rosenborgs danske toppscorer Christian Gytkjær eller kaptein Mike Jensen er funnet verdig en plass i den danske landslagstroppen, trass i at Rosenborg er helt suverene i den norske eliteserien.

Til sammenligning har Hareide tatt ut seks spillere fra Ståle Solbakkens FC København.

– Jeg synes at det er stor forskjell på de to lagene. Rosenborg klarte ikke å kvalifisere seg til Europaligaen. Jeg tror også at Superligaen er mye jevnere og mye hardere enn den norske Tippeligaen, sier Hareide.

– De svenske og norske ligaeene er mer ujevne. De er akseptable i toppen, men det blir mye svakere når du kommer lenger ned på tabellen, sier han.

Dejlig i Danmark

Så kan vi nordmenn slå oss på brystet og vise til at både det danske landslaget og flaggskipet FCK ledes av nordmennene Hareide og Solbakken.

– Det er riktig så fint å jobbe i dansk fotball for øyeblikket, sier Åge Hareide.

Danmark møter Polen borte lørdag. Tre dager senere er det hjemmekamp mot Montenegro. Danskene åpnet VM-kvaliken med 1-0-seier mot Armenia.