Foran hele 29.307 tilskuere lekte Hammarby seg til 5-0-seier mot Degerfors i svensk Superettan (nivå to) mandag kveld.

Jan Gunnar Solli er en showmann av rang, og i det 88. minutt ville han leke: Solli mottok ballen, men i stedet for å ta den med seg videre på brystet trakk Solli opp skjorten slik at ballen kom inntil magen.

Jan Gunnar Solli. Foto: NTB scanpix

Men verken motspillere eller dommeren syntes noe om stuntet fra Solli som ved siden av fotballen holder på som DJ.Dommer Lars Olsson trakk opp det gule kortet.

Ville showe litt

– Jeg ville by på lite show da vi ledet med 5-0, men så fort jeg skjønte at spillerne rundt meg ikke likte det, bad jeg om unnskyldning, sier Solli til FotbollDirekt.se.

Flere svenske aviser skriver om hendelsen fra en kamp der Solli vartet opp med to målgivende pasninger.

– Det var ikke meningen å fornærme noen. Meningen var å gjøre det så raskt at ingen skulle se det, men slik ble det jo ikke, sier Solli.

Degerfors-spillerne ble forbannet, og heller ikke Hammarby-trener Nanne Bergstrand syntes noe om påfunnet.

– Jeg kommer ikke til å gjøre det flere ganger denne sesongen, lover Solli.

– Visst er det en kul greie Solli gjør, det er et publikumsfrieri, men nå syntes ikke dommeren at det var så kult, sier Nanne Bergstrand ifølge Aftonbladet.

Norsk suksess

Solli forteller at han har gjort tilsvarende på trening mange ganger – og fått frem latteren hos folk.

– Jeg forsøkte bare å være litt morsom. Men var det usportslig så ber jeg om unnskyldning, sier spilleren med fortid i blant andre Odd, Rosenborg, Brann og New York Red Bulls.

Det er ikke bare Solli som spiller for Stockholm-klubben. Det gjør også Fredrik Torsteinbø (tidligere Sandnes Ulf) og tidligere Aalesund-spiller Lars Fuhre. De scoret hvert sitt mål i 5-0-seieren.

Hammarby topper tabellen etter to strake seirer.

SPORTSDØGNET: