HØNEFOSS-BRYNE 1-2

HØNEFOSS (aftenbladet): Samtidig må det slåes fast at det skal langt mer enn én borteseier til for å friskmelde dette Bryne-laget. Til det var laget alt for rufsete i store deler av kampen, og var heldig som slapp unna med Hønefoss’ ene scoring på AKA Arena. Men etter to strake tap for Kristiansund og Fredrikstad var det i det minste en lettet gjeng som satte kursen hjemover. Nå har Bryne 11 poeng, og møter søndag Strømmen som er over streken med 12. Det var nemlig tydelig at det var to lag på tabellens nedre del som var i aksjon. Det ble gjort feil over hele banen og per dato ligner ikke Bryne er lag som kan oppfylle målsettingen om en kvalifiseringsplass når vi skriver november. De neste ukene må hovedfokus fortsatt være å komme seg ut av nedrykksstriden.

Billig baklengs

Bryne hadde den beste åpningen på kampen, og kom flere ganger fram på kantene ved Jon-Helge Tveita og Robert Undheim, men når det kom til avslutninger, var de ikke gode nok til å skape problemer for Hønefoss’ G19-landslagskeeper Alexander Pedersen.

Derimot burde Aram Khalili fått mer ut av innlegget fra høyre etter 13 minutter. Han dro seg fri på fem-seks meter, men headingen var det dessverre for lite kraft og presisjon i.

Vertene hadde enda mindre å by på, og det første som lignet en avslutning fra Hønefoss kom etter 19 minutter, da Henrik Kildentoft skjøt over målet til Anders Kristiansen fra drøyt 16 meter. Da var det mer sus i avslutningen til Martin Thomassen etter 25 minutter. Skuddet fra 25 meter slo Kristiansen til corner, et hjørnespark Bryne med nød og neppe fikk klarert på målstreken.

Spillemessig var Bryne det førende laget den første halvtimen, men hva hjelper det når jærbuene forærer bort scoringer. Hjemmelagets andre corner i kampen resulterte nemlig i mål. Det var den tidligere Brann-stopperen Kristjan Örn Sigurdsson som dro seg fri fra Aram Khalili på første stolpe, og headet ballen enkelt i mål.

Bryne kunne også takke keeper Anders Kristiansen for at ikke Hønefoss gjorde 2-0 like før hvilen. Morten Hæstad lekte med Tommy Eide Møster inne i 16-meteren, men ble stoppet av Kristiansens fangarmer.

2 x Kahlili

Bryne var ajour med Hønefoss ti minutter ut i andre omgang, da Vegar Landro fant Aram Kahlili med en langpasning. Kahlili dempet ballen på brystkassen, dro bort sin oppasser og scoret fra ti-elleve meters hold. Dermed kompenserte han for en misbrukt sjanse bare minuttet tidligere, da han headet svakt utenfor fra spissen av femmeteren.

Midt i omgangen utnyttet Kahlili en ny feil hos hjemmelaget. Den lange ballen inn i feltet klarte ikke Hønefoss å få under kontroll, og da kunne Kahlili bare tuppe ballen i det høyre hjørnet fra ti meters hold.

Det ble også vinnermålet i kampen, men dessverre for Bryne pådro samme Kahlili seg sesongens tredje gule kort og må stå over søndagens hjemmekamp mot Strømmen.