Jamaicas «Reggae Boyz» detonerte en solid fotballbombe da USA ble slått 2-1 i semifinalen i Gold Cup natt til torsdag.

Jamaica ble dermed det første karibiske landslaget som spiller seg fram til finale i turneringen.

Jürgen Klinsmanns USA var storfavoritter på hjemmebane i Atlanta, men fikk det raskt vanskelig. Det jamaicanske forsvaret sto imot alle angrep innledningsvis, og etter 31 minutter kom den første scoringen i motsatt ende av banen.

Darren Mattocks brukte hodet til å sende Jamaica foran med 1-0, og bare fem minutter senere doblet Giles Barnes ledelsen på et strålende frispark.

Slo tilbake

Michael Bradley slo tilbake for USA da han reduserte til 2-1 tre minutter ut i andre omgang, men amerikanerne klarte aldri å skape balanse i regnskapet.

— Vi har skapt historie ved å komme til denne finalen. Det viser hva vi er i stand til, sa målscorer Giles Barnes etter kampen.

— Vi har nok sjokkert en del mennesker, men vi har ikke sjokkert oss selv. Vi frykter ingen og har et fantastisk lag, tilføyde han.

Søndag spiller Jamaica finale i Philadelphia. Der venter Mexico, som slo Panama 2-1 i sin semifinale.

Venter med festen

— Vi kan ikke ta en fest nå. Vi har fortsatt én kamp igjen å spille, sa Jamaicas landslagssjef Winfried Schäfer.

— Bob Marley kommer først etter finalen, tilføyde han.

USA-sjef Klinsmann var langt nede etter semifinalesmellen.

— Laget er skuffet. Jeg kan ikke klare på lagets prestasjon. De presset og presset. Vi hadde nok sjanser til å score tre, fire og fem mål, men klarte ikke score. Derfor tapte vi, sa han og gratulerte Jamaica med seieren.

(©NTB)