MOLDE (Rbnett): Da han trodde fotballkarrieren var over, fikk Espen Bugge Pettersen hjelp fra uventet hold. Forretningsmann og mangeårig toppidrettsutøver Bjørn Rune Gjelsten fikk ham til å holde ut og finne veien tilbake.

Nå takker den nybakte seriemesteren Gjelsten for hjelpen.

– Vurderte å gi opp

Bjørn Rune Gjelstens egne erfaringer fra idretten hjalp Espen Bugge Pettersen til å kjempe seg gjennom skadeproblemene. Foto: NTB scanpix

I Tønsbergs Bladforteller han historia om skademarerittet som kunne endt hans fotballkarriere. Det var på våren i 2013 han først ble skadet. 19 måneder seinere fikk han endelig vokte Molde-buret igjen. «Comeback-Bugge» berget poengene mot Sogndal, og fikk dermed være med på å sette den historiske poengrekorden for Molde.Det var likevel ikke noen selvfølge at han skulle få oppleve dette. Opptreningstiden etter skaden ble nemlig en tålmodighetsprøve av de sjeldne.

– Jeg var langt nede. Det var få tegn til bedring. Jeg vurderte sterkt å gi opp, sier han til Tønsbergs Blad.

Så etter ny jobb

Han fulgte legenes råd hver eneste dag, men det var dårlig med endring å spore. Etter ett år begynte tankene å kverne om livet etter fotballkarrieren.

– Jeg begynte så vidt å se meg om etter en sivil jobb i Tønsberg, sier han.

Det var da Gjelsten fikk snakket med ham. Ikke først og fremst som MFK-investor, men som toppidrettsutøver (han har vunnet VM i offshore race fem ganger med Spirit of Norway) og som ihuga Molde-patriot.

Ba ham om ikke å gi opp

– Gjelsten ga meg mange gode råd. Samtalen med ham ga meg et kick. Den ga meg ny motivasjon til å kjøre på.

Gjelsten fortalte om sine egne erfaringer fra båtsport og forretningsliv, skriver Tønsbergs Blad.

– Det var godt å få den praten med ham. Han ba meg om å ha trua – og ikke gi opp, sier Bugge Pettersen.

Det skulle bli vendepunktet. Han prøvde nye typer behandling – og endelig ble han bedre.

Vet ikke om han blir

Nå venter cupfinale og mulig kongepokal. Kontrakten hans med MFK går ut først om et år. Kanskje blir det likevel et klubbskifte før den tid. Han er nemlig i toppslag og flere klubber har fattet interesse for ham etter comebacket.

– Jeg er 34 år, men har vist at jeg fortsatt har det som skal til. Slipper jeg skader har jeg flere gode år på banen foran meg.

Kona og de to barna hans flyttet tidligere i år hjem til Ringshaug mellom Tønsberg og Sandefjord på grunn av skolegang.

– Det er den største utfordringen med å være i Molde.