Neste uke er det FIFA-kongress i brasilianske São Paulo. Der deltar Yngve Hallén som norsk representant blant 54 medlemsland i UEFA.

Det er ventet at FIFA-president Sepp Blatter (78) vil benytte anledningen til å gjøre det klart at han stiller til gjenvalg.

Det blir ikke varmt mottatt i UEFA. Ifølge The Telegraph kommer sveitseren til å bli møtt med sittende stillhet fra samtlige 54 representanter i UEFA — deriblant president i NFF, Yngve Hallén.

- Viktig å ta steg i riktig retning

Vi spurte Hallén om han vil delta i protesten, og han svarte følgende på sms:

Yngve Hallén. Foto: NTB Scanpix

— I internasjonale saker er det viktig å ta steg i riktig retning, selv om de er små. Skal du greie det, må du har flertall for beslutningene. Derfor forankrer vi våre handlinger i UEFA-området først, og søker så allianser videre. - På hvilken måte er en slik protest et riktig steg?

— Bare om det kan føre til at reformprosessene blir styrket. Om det provoserer og forsinker prosessene, er det ikke bra. Ensidig europeisk prosess er ikke lurt. Europa har ikke bare en rosenrød historie i forhold til andre kontinenter.

På direkte spørsmål om han kommer til å delta i en slik protest, fikk vi ikke svar.

Klar melding

Men det er grunn til å tro at både den norske fotballpresidenten og de øvrige 53 representantene i UEFA blir sittende når FIFA-president Sepp Blatter avslutter sin tale under FIFA-kongressen.

En slik markering fra mer enn en fjerdedel av deltakerne i kongressen vil bli lagt merke til og fungere som en klar beskjed fra UEFA.

Tildelingen av Qatar som vertsland for VM i 2022, samt uroen rundt påstått korrupsjon, har fått begeret til å renne over for mange FIFA-representanter. En ny periode med Sepp Blatter som øverste sjef blir sett på som ødeleggende for fotballens utvikling.