Therese Johaug var raskest over de fem klassiske kilometerne på Tour de Skis nest siste etappe. Jenta fra Dalsbygda tok ledelsen fra start og holdt unna for både lagvenninner og sterke finske jenter i VM-løypene i Val di Fiemme. I mål var hun 14,9 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen på andreplass. Anne Kyllönen ble nummer tre.

I tillegg til seiersmarginen, fikk Johaug 15 bonussekunder for seieren. Jacobsen fikk ti for sin andreplass. Dermed tok hun et solid jafs av Jacobsens forsprang i sammendraget foran den avsluttende etappen opp monsterbakken. Jacobsen leder med 23,8 på Johaug og 1.31,5 på Anne Kyllönen.

Hadde besemt seg

— I dag hadde hodet bestemt seg for at nå skulle jeg gå fort, sier Johaug til NRK

— Jeg ville få ut det var god for. Det har vært noen renn hvor jeg ikke har fått det helt ut, så jeg er veldig fornlyd med agt det gikk bra i dag. Det var viktig med tanke på sammendraget. Det hadde blitt tøft i sammendraget hvis jeg hadde havnet bakpå i dag. Nå er det mer åpent, oppsummerer Johaug.

I morgen går hun ut 23,8 sekunder bak lagvenninnen, og de fleste vil nok holde klarteeksperten Johaug som favoritt.

— Det meste tyder på norsk seier, så det må vi glede oss over. Jeg håper på å kunne krysse målstreken først, men Astrid er i god form. Jeg tar ingenting på forskudd, sier Johaug.

Gikk på vilje

Og sammenlagtlederen forventer å få selskap av Johaug opp alpinbakken.

Jeg får æren av å gå ut først, og det er veldig stort. Men jeg regner med å så besøk av Therese ope i bakken, sier Jacobsen om den siste etappen. Lørdag hadde hun ingen topp dag fysisk, men kjempet seg inn til andreplass på ren vilje og gode ski.

— Jeg var ikke helt på topp fyfisk, men jeg ville veldig mye i dag og det hjelper utrolig mye. Jeg er godt fornøyd med det, sier Jacobsen til NRK.