Så har tålmodigheten tatt slutt på Hønefoss. Etter en elendig sesongstart i 1.-divisjon er Roar Johansen ferdig som trener.

Inn kommer tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord, og han får med seg Hønefoss-legende Frode Lafton som assistent. Det kunne aftenposten.no fortelle torsdag.

Og torsdag kveld bekreftet klubben dette på sin hjemmeside.

Etter nedrykket fra eliteserien i fjor, har Hønefoss fått en grusom start på tilværelsen i 1.-divisjon. 12 kamper ut i sesongen ligger laget på nedrykksplass med bare 8 poeng.

Wathne roser trenervalget

TV 2-ekspert og bergenser Davy Wathne kjenner Rune Skarsfjord godt fra tiden i Brann. Wathne tror Hønefoss har gjort et klokt valg.

— I mine øyne er Rune Skarsfjord djevelsk dyktig, ærgjerrig, arbeidssom, ambisiøs og målrettet. Jeg har aldri skjønt behandlingen han fikk i Brann, sier Wathne.

Skarsfjord ble nærmest presset ut og sa opp som Brann-trener i fjor etter noen turbulente og konfliktfylte måneder i Bergen.

- Mer kynisk tilnærming

- Er dette god timing for Skarsfjord til å gjenreise trenerkarrieren?

— Det er ikke mulig å spå om sånt i fotball. Det blir som å gjette været i Bergen 17. mai neste år. Selv Louis van Gaal ble jo uønsket i Bayern München etter å ha vunnet alt, så man kan bare ikke vite. Men jeg tror Hønefoss har godt av en litt mer kynisk tilnærming som Skarsfjord står for. Roar Johansen har vært litt mer sånn naiv romantiker, sier Wathne.

Aftenposten.no har ikke fått kontakt med Hønefoss-leder Rolf-Magne Walstad eller Rune Skarsfjord torsdag.