— Christian passer perfekt inn i vår profil, med sin erfaring fra landslag og proffspill. Han har vunnet gull med Drammen før, og dette er noe vi planlegger at han skal få være med på igjen. DHK har vært en attraktiv klubb å spille for tidligere, og i lys av siste tids signeringer ser vi jo at vi er på god vei tilbake dit, sier en brisen Frode Scheie på klubbens hjemmesider. Drammens sportslige leder har fra før av fått underskriften til både Kristian Kjelling og Frank Løke denne våren.

Christian Spanne (28) oppgir behovet for å bo med kjæresten i Oslo som grunn for at han forlater Stord etter bare to år. Der har han scoret 70 seriemål denne sesongen. Og om returen til de helblå ved Drammenselvas bredder, sier han følgende:

— Det er klart jeg gleder meg til å komme tilbake til den klubben hvor jeg har trivdes best. Jeg har mistet litt hår siden sist, men bortsett fra det har jeg blitt en mer komplett håndballspiller med mer rutine. Drammen er en helt spesiell håndballklubb, og jeg gleder meg til å komme i gang, melder mannen med de kjappe replikkene.

Spannes avgang betyr mer spilletid på 1994-modellen Morten Christensen i Stord-drakt.

— Jeg er innstilt på å fortsette, ja. Og nå blir jeg jo førstevalget, resonnerer Christensen. Han har satt inn 34 baller i seriespillet denne sesongen – og har lang erfaring fra aldersbestemte landslag.

Christian Spanne er ikke den eneste som gir seg på Stord. Skyttertalentet Inge Aas Eriksen er på vei til svenske Kristianstad, mens keeperveteranen Mikael Søgaard Andersen sier til bt.no at han nå legger opp.

— Når jeg først går inn for noe, vil jeg gjøre det skikkelig. Nå ser jeg at tiden ikke strekker til, fordi jeg også har andre ting enn håndball å ta hensyn til – blant annet tre små barn som skal følges opp, forklarer 37-åringen. Søgaard Andersen mener Stord har manglet vinnervilje i altfor mange kamper denne sesongen, og det provoserer.

— Kollektivet må ha en genuin interesse av å gi alt for å vinne håndballkamper. Dernest må hver enkelt på laget ønske å stå frem som banens beste spiller. I altfor mange kamper har begge deler vært fraværende, mener 37-åringen.