Det har allerede vært en sommer preget av avskjeder og velkomster i engelsk fotball, men med en måned igjen av overgangsvinduet henger fortsatt mye i løse luften. TV2s Premier League-ekspert Petter Myhre tror det blir høy aktivitet frem til overgangsvinduet stenger klokken tolv natt til tirsdag 3. september.

— Jeg har hele tiden sagt at toppklubbene kommer til å handle mye denne sommeren. Manchester United, Manchester City og Chelsea har alle nye managere, som ønsker å sette preg på laget sitt, poengterer han.

Myhre tror de siste ukene av overgangsvinduet kan bli avgjørende for hvem som ender opp som mester i mai.

— Jeg tror vi kommer til å oppleve en enorm spenning helt inn denne sesongen. Da kan en stor overgang vippe tittelkampen i et av lagenes favør. Signeringen av Robin van Persie reddet Manchester United i fjor. Sånt kan skje igjen, sier Myhre.

Her får du oversikt over alle overgangene i Premier League!

City først ute

City-manager Manuel Pellegrini har svidd av mest så langt, blant annet ved å kjøpe den spennende angriperen Stevan Stevan Jovetíc fra Fiorentina og lynvingen Jesús Navas fra Sevilla. Hverken Tottenham, Chelsea, Arsenal eller Manchester United har imidlertid hentet de aller største navnene så langt.

— Jeg tror de fire klubbene alle kommer til å signere flere spillere før overgangsvinduet stenger. Alle toppklubbene i Premier League har sterke staller, så de leter nok etter klassespillere som kan forsterke elleveren. De jakter de store kanonene, og det blir spennende å se om de får dem på plass, sier Petter Myhre.

Og det er naturligvis ikke mangel på spekulasjoner om hvilke klassespillere som jages av gigantene på balløya. Den store Manchester United-snakkisen så langt har vært et mulig kjøp av Cesc Fàbregas, spesielt etter at en annen Barcelona-spiller, Thiago Alcantara, signerte for Bayern München.

Chelsea har hentet tyskeren André Schürrle og det nederlandske stortalentet Marco Van Ginkel. Likevel er engelsk presse samstemte om at José Mourinho ønsker seg en ny spiss. Portugiseren har innrømmet en interesse for gullrival Uniteds Wayne Rooney, men Manchester United ønsker foreløpig ikke å selge.

Arsenal-manager Arsène Wenger gjorde det klart allerede ved slutten av forrige sesong at Arsenal har ressurser til å hente en eller to storfisker i sommer. Bortsett fra jakten på Luis Suárez, som så langt har vært forgjeves, har Arsenal tilsynelatende forholdt seg avventende.

Bale-jakten

Tottenham-manager Andre Villas-Boas har brukt sommeren på å avkrefte at stjernespiller Gareth Bale selges til Real Madrid. Men den siste tiden har den spanske hovedstadsklubbens intensivert jakten. Det kan tyde på at Tottenham er villige til å la Bale dra, dersom de mottar tidenes største overgangssum i bytte.

— Jeg er overbevist om at Tottenham har planlagt hva de skal gjøre om Bale blir solgt. Hvis de mister Bale vil de nok foretrekke at salget skjer snarest mulig, for jo nærmere de kommer overgangsvinduets slutt, jo vanskeligere vil det bli å erstatte ham, sier Myhre.

Torsdag offentliggjorde Tottenham at de er blitt enige med Valencia om en overgang for målmaskinen Roberto Soldado. Tiden vil vise om spanjolen danner en fryktinngytende duo med Gareth Bale, eller om han er hentet inn som et plaster på såret.

Når overgangsvinduet stenger har allerede tre Premier League-runder blitt unnagjort. Sirkuset sparkes nemlig i gang lørdag 17. august klokken kvart på to. Da gjester Stoke Liverpool på Anfield.