Martin Roseth (17) kan bli Vegard Forrens arvtaker i MFK. Nå er han tatt ut på landslaget for første gang.

Mandag var Roseth en av hjemmelagets beste spillere da Molde 2 tapte 0-1 i 2. divisjonskampen mot Nardo.

– Det var kjipt at vi ikke scoret mål, vi hadde mange muligheter i dag. Men vi skal absolutt spille oss helt inn i målet, det er sjelden vi tør å skyte fra 16-meteren. Og så tapte vi kampen på et unødvendig baklengsmål, sa Roseth.

Han har gjort stor framgang i MFK-drakta etter overgangen fra 4.-divisjonsfotball i moderklubben Volda for ett år siden.

– Jeg er veldig fornøyd med tilliten jeg har fått og synes jeg har tatt godt vare på sjansene mine. Jeg har prestert bra i de fleste kampene, sier Roseth, som går toppidrett på Akademiet.

På G17-landslaget

Nylig ble Molde-talentet også tatt ut på G17-landslaget, som trenes av tidligere landslagsstopper og England-proff Erland Johnsen. Roseth er i troppen sammen med blant andre MFK-keeper Jonatan Byttingsvik. Laget møter Sverige, Slovakia og Portugal i firenasjonersturneringa som spilles i Sverige fra 2. til 8. september.

– Det blir stort for meg å være med der for første gang. Jeg har jobbet hardt for å få sjansen, det er det jeg ser resultatet av nå. Men landslagsspill er ikke noe jeg stresser med, det er en bonus for meg, sier forsvareren, som spiller både venstre midtstopper og venstre back for MFK 2. Han ble byttet inn på A-laget i treningskampen mot Aalesund i mars, og fikk også noen minutter i cupkampen mot Brattvåg i april. I forrige uke satt han på benken i Europa League-kampen mot Standard Liège. Roseth har ikke proffkontrakt med MFK, men får en viss økonomisk kompensasjon.

– Ligner på Forren

Thomas Ulven ledet Molde-laget sammen med Jonas Lian i går, siden Trond Strande og Thomas Mork for tida er mest opptatt med å bistå Erling Moe rundt A-laget.

– Martin har hatt veldig fin utvikling etter at han kom til Molde. Han er veldig sterk i duellspillet og taper knapt på fysikken i 2. divisjon. Han har bra tempo og er god og rolig med ballen for alderen. Siden han også har en meget bra venstrefot er det lett å sammenligne ham med Vegard Forren, sier Ulven.

– Hvordan tar han nivået, hvor god kan han bli på sikt?

– Han kan bli så god at han kan være en mann for framtida. Han har en sterk vilje, og er den eneste spilleren som har vært på banen i samtlige minutter i årets 2. divisjonskamper. Han er allerede en frontfigur i gruppa tross sin unge alder, og er absolutt en spennende type. Martin har veldig lyst til å bli så god som han kan. Jeg håper han er tålmodig og blir i Molde lenge, sier Ulven.