— Vi får se hva det blir ut av det. Jeg skal vel ha en prat med Nils Arne Eggen før jeg drar, sier GIF Sundsvall-spilleren Fredric Lundqvist til adressa.no.

Siden onsdag har han vært med på RBK-treningene etter en anbefaling fra Sundsvall-trener Per Joar Hansen.

— Jeg føler jeg har fått tid til å vise meg litt frem. De har selvfølgelig ikke fått se meg i kamp, men de TV-bildene finnes i Sverige hvis de er interesserte, sier den anvendelige 25-åringen.

I løpet av sine tre år i Sundsvall har han faktisk spilt i samtlige posisjoner på banen, bortsett fra keeperplassen.

— Jeg trives vel best på kanten, men det spiller liten rolle om det er venstre eller høyre side, sier Lundqvist.

Han føler seg smigret over interessen fra Rosenborg, selv om det ikke er noen selvfølge at det ender med et tilbud om kontrakt.

— Rosenborg har vært et av Nordens beste klubblag de siste ti årene. Det er stimulerende, men samtidig er vi midt i en viktig sesong med Sundsvall. Det er mange vurderinger som må taes om det skulle bli aktuelt med et klubbskifte, sier Lundqvist.

Han rekker å få med seg en treningsøkt med Rosenborg i morgen før han skal være med klubbkompis Øyvind Svenning ut til den tidligere RBK-spillerens hjemsted på Stokkøya.

For tidlig å si

Nils Arne Eggen mener det er for tidlig å si noe om Fredric Lundqvist kan være en mann for Rosenborg på sikt.

— Det er alt for tidlig å si noe om, men han er en alminnelig bra spiller. Han er kjapp og sterk, en typisk gjennombruddsspiss, sier Nils Arne Eggen.

Heller ikke Rune Brasteth har rukket å gjøre seg opp en mening.

— Jeg har nesten ikke fått tid til å se han i aksjon, så jeg har ikke dannet meg noe bilde av han som spiller. Jeg har hørt fra trenerne at han er hurtig, sier Bratseth.

Han bekrefter likevel at Lundqvist er her som en potensiell forsterkning, ikke som ”vanlig” ferie-hospitant.

— Men han er her på initiativ fra Per Joar Hansen, ikke fra oss, understreker Rune Bratseth.