PARIS: Wow, for et straffedrama det var! Og selvsagt vant Tyskland. Igjen, som de alltid gjør på straffer.

Men denne bloggen skal ikke handle om dem.

For wow, for en spiller Gianluigi Buffon er!

Finnes det noen med mer klasse i fotballverden? Akkurat nå klarer jeg ikke komme på noen.

Det startet selvsagt under nasjonalsangen.

Odd Inge Aas, Aftenpostens reporter i EM.

At Gianluigi Buffon synger nasjonalsangen med verdens deiligste innlevelse er opplest og vedtatt for lengst. Alle de italienske spillerne og trenerne synger den jo med en lidenskap så intens at det virker som om utfallet av de neste 90 minuttene er enten liv eller død, men det er akkurat som om det hos Buffon stikker enda litt dypere.Han vil det enda litt mer.

Og jeg tenker, tenk om jeg bare hadde hatt halvparten av den lidenskapen der på noe som helst område av livet mitt.

Vi reiste til Island

— En kur mot 30-årskrisa

Så er det keeperspillet. For en keeper han er! Å rangere tidenes beste målvakter er jeg ikke den rette til å gjøre, men i min levetid trenger du ikke mange fingre for å telle de som har vært større.

Han holder fortsatt verdensklasse, og mannen er 38 år! For en gave til oss som fortsatt kjemper med bivirkningene av 30-årskrisa. I den anledning er det jo heller ikke et minus at mannen ser ut som 1 milliard lire (og da snakker vi før hyperinflasjonen gjorde den slags til lekepenger).

Under kampen - måten han dirigerer på, måten han snakker med motspillerne på, måten han utstråler fair play og er en gentleman. Ha i bakhodet at han ble med Juventus ned til Serie B når de ble dømt til nedrykk. Han kunne ikke svikte klubben sin, han måtte spille den opp igjen.

Og i straffekonken, hvordan han var centimeter fra å stoppe det avgjørende skuddet til Jonas Hector. Så bittert det må være!

Likevel: Han var den første til å gratulere tyskerne. Så gikk han gråtende av banen.

Følelsene tok overhånd. Han gråt for sitt lag, han gråt for sitt land.

Heldigvis skal han holde på i minst to år til.

For en legende. For en mann!