WEMBLEY: Foran 300 journalister snakket den skotske vinnerskallen til internasjonal presse på Wembley fredag kveld.

Ferguson har langt fra glemt den vonde kvelden i Roma i 2009. — Vi var misfornøyde med å tape den kampen. Men dette handler ikke om revansj for oss. Det handler om personlig stolthet.

Sa Ferguson og tilføyde at hans lag er godt forberedt på hva som er i vente mot Barcelona i kveld.

— Vi er veldig fokuserte denne gangen, og forberedelsen har vært bedre. Jeg mener vi gjorde en eller to feil den gangen. Men det skjer ikke nå, sa Ferguson.

Skrøt av Guardiola

For to uker siden sikret Manchester United seriegullet, nummer 19 i klubbens etterhvert rikholdige historie. At han og spillerne slapp å avgjøre gullkampen i siste serierunde er en fordel, mener skotten. Tiden har istedet blitt brukt til å forberede mesterligafinalen.

- Vi gjorde det meste av arbeidet før Blackpool-kampen og det å vinne seriegullet uken før hjalp oss definitivt , sa Ferguson og la til:

— Spillerne må stole på seg selv og hverandre. For jeg stoler på dem.

Han skrøt av Barcelona-trener Pep Guardiola, som ble historisk i Roma da han ble tidenes yngste trener som vant Mesterligaen.

- Han er en ung trener, men han forandret likevel måten de spilte på og bragte modenhet inn i laget. For eksempel har han endret måten de har presset ball på. Guardiola har gjort det fantastisk bra.

- Mer modne

Selv om Ferguson beundrer motstanderens trener, virket han trygg på eget lag.

— Vi kjenner godt til kvaliteten hos motstanderen. Det er uklokt å gå inn i en kamp og ikke være forberedt på hvordan motstanderen spiller, hva som er deres styrker og svakheter.

Han mener årets finalelag er mer modent enn det som tapte for Barcelona sist gang.

- Alle lag har forskjellige kvaliteter, dette har lagarbeidet. I tillegg kommer våre resultater i Europa denne sesongen godt med. Vi er vant til å spille i Europa og fornøyd med det vi har gjort nå. Se på Wayne Rooney, han er mer moden nå enn han var i 2009. Det gjelder andre også. Erfaringen til (Rio) Ferdinand og (Nemanja) Vidic er vital.