– Operasjonen i dag gikk som planlagt. Den rapporteres som vellykket og Therese har fått satt inn tre skruer i pekefingerbeinet for å finere bruddet. Alt etter planen så langt, sier landslagslege Fredrik Bendiksen til Aftenposten.

– Hun er i gang med trening igjen i morgen, sier legen til NRK, som først omtalte saken.

Grunnen til at hun nå har fått operert inn tre skruer i fingeren, er at hun skal slippe å gå med gips. Noe som vil forkorte rehabiliteringsprosessen betydelig.

Johaug må trene alternativt i halvannen uke, men om ti dager er håpet at hun skal kunne trene normalt på rulleski — med én stav i hver hånd.

– Vi har tenkt å prøve på det, ja, sier Fredrik Bendiksen til Aftenposten.

Den norske langrennsstjernen var uheldig og falt under en løpetur i Seiser Alm i forrige uke. Therese Johaug tok seg for med venstre hånd og traff en stein som resulterte i et lite brudd i mellomhåndens pekefingerben.

Johaug: – Hell i uhell

Tirsdag gjennomførte hun altså et inngrep på sykehuset i Davos. Skaden skal ikke få noen store konsekvenser for sesongoppkjøringen til Johaug, og 27-åringen kan trene alternativt allerede fra og med i morgen.

– Selvfølgelig er det synd at det skjedde, men likevel er det et "hell i uhell" med kun et skadet pekefingerben i venstre hånd, sa Therese Johaug i en pressemelding i mandag.

– Så langt i sommer har jeg lagt ned veldig bra trening og føler meg i god form, så alternativ trening ser jeg positivt på og vil gjøre det beste ut av de mulighetene jeg har. Nå skal jeg bare gjennomføre det lille inngrepet i morgen og fortsette og trene som best jeg kan, sa Johaug.