TIL-jubel: Jostein Gundersen jubler, Yann-Erik de Lanlay depper. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

RBK tapte mot Tromsø: Går inn i ferien syv poeng bak serieleder Brann

RBK hadde sjanse til å tette luka til Brann til et «behagelig» nivå. I stedet går Kåre Ingebrigtsen og spillerne inn i ferien som Trondheims nest beste fotballklubb.

Publisert:

TROMSØ - ROSENBORG 2–1

Tirsdag morgen starter én ukes ferie for RBK-leiren. Det blir fort en uke med grubling. I visshet om at man har tapt to seriekamper på rad – og at avstanden til Brann er syv poeng.

Etter snaue halvtimen i nord steg Tromsø-stopper Jostein Gundersen fra Bergen til værs og stanget ballen i garnet. Et lite kvarter etter pause var Lasse Nielsen iskald fra kloss hold.

Tore Reginiussen, som i pausen snakket om at RBK måtte tørre å slippe seg mer løs, tok ansvar da han headet inn reduseringen med en halvtime igjen.

Men i sum ble Rosenborg-leiren rystet såpass hardt i nord, at man aldri maktet å komme helt tilbake.

Dermed er de iskalde fakta før en ukes ferie at Brann har syv poeng ned til RBK på tabellen. Og at Ranheim er øverst på tabellen av Trondheim-klubbene.

Les også

Ranheim med ny snuoperasjon – klatret forbi RBK på tabellen

Høyt tempo

Det ble en åpen start i oppgjøret på Alfheim. Tempoet var høyt, med litt «tut-og-kjør» begge veier, og Alexander Søderlund var nære ved å få headet et Birger Meling-innlegg på mål etter 12 minutter. Men gradvis tok Tromsø over initiativet, vant flere og flere andreballer, og etter et par-tre nesten-sjanser hang ballen i garnet bak Andre Hansen. Headingen signert Gundersen var god, men han fikk gå opp relativt fritt, og ballen var nok heller ikke helt umulig å avverge.

Rett etterpå var også finske Robert Taylor brukbart nære, med et volleyskudd rett utenfor.  

RBK våknet litt til de siste minuttene før pause igjen, og hadde Søderlund fininnstilt siktet, ville det stått 1-1. Mike Jensen spilte Yann-Erik de Lanlay gjennom, ballen til Søderlund etter en duell, men skuddet fra 14-15 meter gikk rett utenfor.

Bakenga offside

Mens Tore Reginiussen sa «vi må tørre å slippe oss løs i 2. omgang» til Max i pausen, var beskjeden fra trener Ingebrigtsen «større tempo, og større presisjon».

Man hadde imidlertid så vidt rukket å sette seg på Alfheim før «alle» trodde det sto 2-0.

Denne gang var imidlertid keeper Hansen som en katt oppe i hjørnet, etter en Runar Espejord-heading. Hansen holdt RBK også inne i det da han avverget nok en sterk Espejord-avslutning ti minutter inn i omgangen, men rett etterpå smalt det igjen:

Ja, Mushaga Bakenga virket å være offside ut da han mottok ballen fra Espejord. Men da flagget ble værende nede serverte han Lasse Nielsen inne i feltet – som satte ballen i nota alene med Hansen.

Et kvarter Bendtner

Nevnte Reginiussen sørget for både RBK-håp og full spenning igjen da han sørget for en kjapp redusering, etter et presist innlegg fra Pål Andre Helland.

Men RBK slet med å fortsette å skape sjanser, og et kvarter før slutt satte Ingebrigtsen inn Nicklas Bendtner. Dansken ladet da også børsa etter et Anders Trondsen-innlegg rett etter innhoppet, men ballen ble brutt rett foran ham.

Bendtner viste seg også fram på overtid, da han serverte Mike Jensen inne i Tromsø-feltet. Fra ti-tolv meter forsøkte kapteinen å prikke ballen inn i det venstre hjørnet. Men skuddet gikk rett utenfor.

Les også

Kritisk Eggen: Dette mener trenerlegenden mangler i årets RBK-lag

Ny dose grubling

Man smilte nok litt i RBK-leiren da Brann avga poeng mot Vålerenga søndag kveld. Men tross for at Yann-Erik de Lanlay og Pål Andre Helland var tilbake fra skade, at danskene var tilbake fra VM og at man har fortsatt jobben med å rendyrke 4-3-3 igjen, ble det aldri grunn til å trekke fram det samme smilet kvelden etter.

I stedet blir det fort en ny dose grubling de neste dagene.

Publisert: