HØNEFOSS — JERV 2-1

— Vi setter oss i en veldig vanskelig situasjon i førsteomgang etter svake prestasjoner. Førsteomgangen er dårlig, sier Steinar Pedersen.

Jerv hadde ballen stort sett borte mot et lavtliggende Hønefoss, men det var vertene som vant 2-1. Malick Mane sørget for tre svært etterlengtede poeng for bunnlaget med sine to mål.

— Vi blir straffet på kontringer. Det er et skuffende tap, sukker Pedersen.

TAP: Jerv og Steinar Pedersen klarte ikke å komme tilbake mot bunnlaget Hønefoss etter en svak førsteomgang. Foto: Herman Folvik

Manglet energi

Ohi Omoijuanfo fikk på lekkert vis satt inn en redusering etter 87 minutter. Mer Jerv-jubel ble det ikke og Jervs andre strake tap er et faktum.

— Vi hadde ikke den energien vi trenger. Vi må stikke fingeren i jorda og være så ærlige at vi er ikke så gode, at vi ikke kan være helt skjerpa med tanke på det å være kampklare og arbeidsinnsats. Når du skal ut å konkurrere er du nødt til å ha den arbeidsinnsatsen og klokskapen i bunn.

Jerv-treneren gjorde et dobbeltbytte i pausen, uten at det forandret kampbildet i stor grad.

— I ettertid må vi se på hva vi kan gjøre for å bli enda mer truende og skapende mot lag som ligger lavt. Vi opplevde litt det samme mot Hødd sist, sier Pedersen og tenker på kampen Jerv tapte 1-0 på Levermyr onsdag.

Åttendeplass

Jervs tap fører Grimstad-gutta ned på åttendeplass og laget taper terreng med tanke på kvalikplassen.

— Vi skal fortsette å samle poeng utover. Nå får vi litt tid på feltet hvor vi skal bli bedre. Nå har vi tapt to på rad og spilt to tredjedeler av sesongen, forteller Pedersen.

Ny spiss

19 år gamle Jakob Ertzeid Toft er klar for Jerv, etter å ha imponert i Lyngdal. Angriperen forlater Lyngdal med 12 mål i 3.divisjon denne sesongen.

— Vi gleder oss til å begynne å jobbe med Jakob. Vi er veldig fornøyd med at han har knyttet seg til oss, sier Pedersen og legger til.

— Jakob skal vi legge til rette for at han kan ta nivået. Det er en ung og veldig spennende spiller med bra potensiale.

Donn-seier

I 2. divisjon gikk det bedre for storebroren til Steinar Pedersen. Donn med Kjetil Ruthford Pedersen som trener vant 2-1 borte mot Fyllingsdalen og klatret opp til åttendeplass på tabellen. Målene til Donn kom av Ditlef Ueland og Jan Thomas Sandvik. Donn har nå to viktige seire på rad.