Mange United-supportere anser kollapsen i hjemmeoppgjøret for Everton i april som kampen der fjorårets ligamesterskap ble tapt.

Nikica Jelavics to scoringer i sluttminuttene la press på United før borteoppgjøret mot City, et oppgjør som endte med tap.

Nå vil Sir Alex Fergusons mannskap ha revansje.

To ganger tidligere har de røde møtt Everton i Premier Leagues åpningsrunde, begge på Goodison Park. Det endte uavgjort i 1999, mens Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy ordet 2-0-seier i 2005. Rooney, Evertons tidligere kjældegge, fikk nylig en ny spisspartner i Robin van Persie, som er ventet å spille i kveld.

Van Persies overgang fra Arsenal fikk mange av hans tidligere supportere til å brenne draktene sine.

- Må jobbe hardt

United-veteran Ryan Giggs har spilt samtlige Premier League-sesonger. Han er klar for å legge fjorårsesongen bak seg.

- Everton blir en utmerket test som vi ser frem til. Vi kan snakke mye om hvilke kvalitetsspillere vi har, men det er bestandig tøft å åpne på bortebane, sier Giggs til klubbens hjemmeside.

Shinji Kagawa og Nick Powell har slått følge med van Persie inn portene på Old Trafford, i tillegg til at Darren Fletcher nylig har gjort et forsiktig comeback etter tarmlidelsen som satte ham ut av spill i fjor.

Bakover på banen er det derimot større problemer for kveldens bortelag.

Rio Ferdinand, Chris Smalling, Phil Jones og Jonny Evans spiller ikke ligapremieren.

- David Moyes’ lag jobber alltid hardt, så kampen blir vanskelig. Men vi er klare til å ta fatt etter en lang sommer, forsikrer 38-årige Giggs.

Liten tropp

Everton-mangeren solgte nylig Jack Rodwell til Manchester City, og har en liten tropp å velge fra før avspark. Det bekymrer ikke skotten.

- Tallmessig er vi få, men jeg mener vi har 13-14 solide spillere i tillegg til mange unge og fremadstormende unggutter, sier David Moyes til klubbens hjemmeside.

Everton endte på syvendeplass sist sesong, plassen over byrival Liverpool. Siden den gang har Moyes har gjort låneavtalen med Tottenhams Steven Pienaar permanent, og styrket angrepet med Steven Naismith fra Rangers og Kevin Mirallas fra Olympiakos. Sistnevnte må trolig vente på debuten ettersom klubben ikke rakk å registrere ham før fristen.

— Vi avsluttet sist sesong på en god måte. Det gir meg en god følelse før årets ligastart. Etter en sommer med OL og EM, er vi ivrige etter å begynne, sier manageren.

Tidligere åpningskamper mellom Everton og Manchester United:

  • 2005/06: Everton – Manchester United 0-2

  • 1999/00: Everton – Manchester United 1-1

  • 1968/69: Manchester United – Everton 2-1

  • 1967/68: Everton – Manchester United 3-1

  • 1921/22: Manchester United – Everton 0-5