Det sier sportslig leder Nils-Petter Lampe i Åsane etter at klagen som skulle gi klubben videre liv i 1. divisjon, ble avvist av Fotballforbundet i går.

I formiddag bestemmer fotballstyret i Åsane seg for om klubben skal anke avslaget på klagen de sendte etter at en Lørenskog-spiller var oppført med galt draktnummer på dommerkortet i den siste seriekampen.

1-2-tapet i Vestlandshallen førte Åsane ned i 2. divisjon på dårligere målforskjell enn Skeid, men klagen ga et lite håp om fortsatt 1. divisjonsspill. Det håpet ble kraftig svekket etter at Norges Fotballforbund (NFF) avviste klagen i går. Nå planlegger Åsane et liv i 2. divisjon neste sesong.

— Utfallet innebærer at forbundet mener det ikke er viktig at dommerkortet er riktig utfylt. De mener det ikke er viktig at spillere kan identifiseres.

Det tar vi til etterretning, sier Lampe til Bergens Tidende.

Forbundet ser på feilen på dommerkortet som en skrivefeil. Til NTB sier lov- og reglementssjef i NFF Thor Grønnerud følgende:

— Saken er ferdigbehandlet, og domsutvalget valgte å opprettholde resultatet. Vi ser på dette som en skrivefeil.

Lampe sier at Åsane ikke må kutte dramatisk i budsjettet for neste sesong selv om det blir nedrykk, på grunn av at klubben hadde et nøkternt budsjett i 1. divisjon.

— Signalene fra sponsorene våre er at de blir med videre. Vi sparer blant annet 800.000 kroner i reiseutgifter, og sparer også noe på å redusere litt i treningsmengden. Det blir litt kutt her og litt der, men ikke dramatisk, sier Lampe.