I flere måneder har Jönsson drøyd med å gi AaFK svar på om han ønsker å skrive under på en ny kontrakt som vil binde han til Sunnmøre i minst to år til.

Nå har AaFK stilt krav til Jönsson: I løpet av tirsdag må han gi svar på hva han ønsker.

– Jeg skal ha et møte med Jan enten i dag eller i morgen. Jeg skal ikke si at vi må ha et ja eller et nei, siden vi må bli enig om ei kontrakt først, men han må i alle fall gi et tydelig signal på hva han i utgangspunktet ønsker, fortalte AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten mandag ettermiddag.

Sier Jönsson nei, står AaFK bortimot på bar bakke.

– Vi er nødt til å starte en prosess inn mot nye trenere nå om han sier nei, sier Henrik Hoff.

Jönsson har vært i Sverige de siste dagene, og returnerte til Ålesund først mandag ettermiddag. Derfor var Hoff usikker på om han ville rekke å gjennomføre et møte med Jönsson mandag.

– Uansett vil du ikke få vite mer av meg i dag enn det du får vite nå. Det henger sammen med at jeg først må informere mine folk om hva Jan har kommet fram til, var beskjeden fra Henrik Hoff mandag.

Få vet

I beste fall vil AaFK-supporterne derfor først tirsdag kveld få vite om Jönsson er innstilt på å forlenge kontrakten.

Foreløpig er det svært få som vet hva Jönsson i det hele tatt tenker. Sunnmørsposten har vært i kontakt med flere sentrale AaFK-personer som sier Jönsson har gitt svært få signaler med tanke på framtida.

Jönsson er ønsket med videre i klubben av både administrasjon, spillere og supportere.

Men bortsett fra klubbdirektør Henrik Hoff – som ifølge Jan Jönsson har fått en ærlig statusrapport hele vegen – er det svært få som har fått signaler på Jan Jönssons framtid.

– Jeg håper og tror fortsatt at det skal løse seg, sier Henrik Hoff.

Tross gjentatte forsøk de siste dagene har ikke Sunnmørsposten lykkes i å komme i kontakt med Jan Jönsson.