Stabæk 0-0 Sarpsborg 08

Stabæk gjenvant andreplassen i Eliteserien etter ett poeng hjemme mot Sarpsborg 08 søndag. Rosenborg kan dermed åpne opp en luke på fem poeng hvis de slår Odd søndag kveld. Dermed tar overraskelsen fra Bærum sommerferie på medaljeplass. Vålerenga overnattet på sølvplass etter 2-0-seier over Sandefjord lørdag.

− Jeg er veldig frustrert med prestasjonene våre i dagens kamp. Noen ganger er dessverre fotballen slik, sa Bob Bradley etter kampen.

I en svært tam 0-0-forestilling på Nadderud var ett poeng til hvert av lagene fortjent. Begge lag hadde kvalifiserte muligheter, men oppgjøret var preget av upresist pasningsspill og lavt tempo.

Ikke konsentrerte nok, mener Asante

For en uke siden ble det 1-4-tap borte mot Start. 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08 var ikke oppløftende. Ernest Asante synes det blir godt med en liten ferie på to uker.

− Når vi kommer tilbake fra ferie, blir det bra igjen. Konsentrasjonen har sunket litt de to siste kampene, men jeg tror den kommer tilbake, forklarte han overfor Aftenposten etter kampen.

Han var misfornøyd med søndagens batalje, men klarer ikke å se så mye negativt ved årets vårsesong.

− Det er godt å være på andreplass, men jeg tror det er for tidlig å prate om medaljer.

Dørgende kjedelig første omgang

I første omgang klarte ingen av lagene å utnytte de svært gode forholdene gressmatten på Nadderud bød på søndag ettermiddag. Sjansefattig og upresis er to av ordene som beskriver de første 45 minuttene.

Bob Bradley har nok en gang ledet Stabæk til en langt høyere posisjon enn ekspertene trodde på forhånd. Foto: NTB Scanpix

Noen svake forsøk fra Sarpsborg 08 var kampens spenningsbeholdning den første halvdelen av første omgang. Stabæk kontrollerte ballen og tempoet i kampen, men stillestående angrepsspillere klarte ikke å true gjestens forsvarsrekke nevneverdig.Hjemmelagets første virkelige sjanse kom etter 26 minutter. Yassine El Ghanassy brukte Kjetil Berge som rundingsbøye på venstresiden, før han slo hardt inn foran mål. Der sto Ernest Asante helt alene på fem meter, men klarte på merkverdig vis å bomme på ballen.

Kapteinen var nærmest for gjestene

Sarpsborg besvarte det som så ut til å bli Stabæk-dominans. Kaptein Ole Heieren Hansen var svært nære etter halvtimen. Ingen av spillerne inne i feltet fikk virkelig kontroll på frisparket fra Anders Trondsen, men ballen ble pirket ut til Hansen, skrått til høyre for målet.

Midtstopperen er ikke kjent som noen stor målscorer. Mande Sayouba i vertenes mål var raskt nede og parerte ballen. Kampens største sjanse så langt.

Friskere Stabæk-start etter 0-0 til pause

Etter pause så vertene noe friskere ut. Det tok ikke mange minuttene før Ernest Asante kom til en god mulighet fra snaue 20 meter. Ghaneseren fikk stå alene og sikte seg inn, men skuddet gikk en meter utenfor S08-keeper Quentin Westbergs venstre stolpe.

− Man trenger både gode ideer og god gjennomføringsevne for å bryte ned et slikt forsvar. Spesielt i andre omgang var ideene gode. Dessverre var vi ikke skarpe og kvikke nok i nøkkelsituasjonene, oppsummerte Stabæk-trener Bob Bradley.

Ni minutter ut i omgangen var S08-spiss Martin Wiig svært nære å sende sarpingene i ledelsen. Spissen, som ble folkehelt etter to scoringer i kvalifiseringskampene mot erkerival Fredrikstad for seks år siden, klarte ikke å overliste Sayouba med en heading midt på mål.

De gode tendensene forsvant like etter at de ankom. Mange stopp i spillet dro spilletempoet ned kraftig. Etter 68 minutter Luc Kassi nære, også denne gang fra distanse. Et frispark ble blokkert, før det havnet hos midtbanespilleren. Han testet skuddfoten fra 16 meter, men Westberg var kjapt nede i hjørnet og slo ballen unna.

Til slutt skrudde Stabæk opp tempoet

Ni minutter før slutt var Amin Askar svært nære å skyte Sarpsborg 08 til tre overraskende bortepoeng. Avslutningen fra skrått hold gikk kun noen centimetere utenfor.

De siste minuttene skrudde Stabæk opp tempoet et par hakk. At det skulle ta 85 minutter var merkelig. Toppscorer Adama Diomande var nære å heade vertene i ledelsen, men S08-keeper Westberg hadde god kontroll på headingen midt på mål.

Et desperat sølvlag jaktet det avgjørende målet. Presset førte til mange dødballer i sluttminuttene – uten resultat. Østfoldingenes forsvar sto svært godt imot hjemmelagets luftskyts.

− Vi kjenner oss litt heldige ved at vi tar med oss ett poeng hjem i dag. Man skal likevel ikke glemme at vi også hadde store sjanser. Martin Wiig hadde kanskje den største av dem alle, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til pressen etter kampen.