Viking-stopper Børre Steenslid er trolig på vei til OIe Gunnar Solskjærs Molde.

— Det er helt korrekt at vi er enige med Molde om en overgangssum. Børre reiser til Molde torsdag for å forhandle sine personlige betingelser, sier Vikings sportsdirektør Egil Østenstad.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bekreftet på en pressekonferanse onsdag at Viking og Molde er enige om at Steenslid kan reise til Molde for å snakke med klubben.

- Det er opp til Børre nå. Kommer vi i mål der, har vi den spillerstallen jeg vil ha ved seriestart, sier Solskjær.

Molde kom med sitt første framstøt overfor Viking i midten av forrige uke. Da skal partene ikke ha vært i nærheten av å snakke samme språk.

Siden har Molde økt budene sine jevnt og trutt. Partene skal ha kommet til enighet om overgangssummen tirsdag kveld – like etter at det ble kjent at Bjørn Rune Gjelsten ga Molde 20 millioner kroner til spillerkjøp.

Børre Steenslid har ett år igjen av kontrakten han skrev med Viking før 2007-sesongen.

Etter det Aftenbladet kjenner til, har Viking de siste ukene forsøkt å forlenge Steenslids avtale – uten at midtstopperen har sagt seg villig til å gjøre det. Steenslid skal i stedet ha uttrykt et stort ønske om å spille for Molde.

Det skal bare være Steenslids personlige avtale som gjenstår før han presenteres som Molde-spiller.

I oktober sluttet midtstopper Jørgen Horn i Viking. Klubben har siden i fjor høst prøvd å hente islandske Stefan Gislason, uten foreløpig å lykkes. For tiden forhandler Viking med flere forsvarsspillere. I tillegg er den finske stopperen Ville Koskimaa for tiden på prøvespill.

FAKTA BØRRE STEENSLID

FØDT: 25.juni 1985. FRA: Deknepollen i Sogn og Fjordane.

HØYDE: 185 cm.

VEKT: 81 kg.

POSISJON: Midtstopper.

SERIEKAMPER/MÅL FOR VIKING: 99/9. KONTRAKT: Ut 2011. TIDLIGERE KLUBBER: Skavøypoll og Sogndal.