VIKING-STABÆK 2-2

Birger Meling fikk aldri tilliten han mener han fortjente i Viking. Søndag var han tilbake på Viking stadion som Stabæk-spiller og reddet ett poeng med sin frisparkscoring.

Venstrebacken ble veid for lett og lav for å spille for barndomsklubben Viking.

Søndag scoret han på frispark da Stabæk spilte 2-2 mot Stavanger-klubben. 21-åringen feiret scoringen med å hysje på Viking-publikummet.

Patrick Pedersen scoret for Viking. Foto: Jarle Aasland

– Folk får tolke det som de vil, sa Meling til TV 2 etter kampen på spørsmål om det var for å si takk for sist til dem som ikke trodde på ham, men la samtidig til at det var ekstra spesielt å score mot sin tidligere klubb.

Austbø-tabbe

Ernest Asante ga Stabæk ledelsen etter en kjempetabbe av tidligere Stabæk-keeper Iven Austbø.

Sisteskansen kom ut på et gjennomspill, men headet ballen mot eget mål istedenfor å klarere den vekk. Det ga lynraske Asante muligheten til å sette ballen i åpent mål.

Aasheim med sin første

Tor André Aasheim utlignet til 1-1 med sin første scoring for Viking da han fikk muligheten to ganger mot Stabæk-keeper Sayouba Mandé.

Patrick Pedersen snudde kampen for siddisene etter 62 minutter, men etter 71 minutter skrittet Birger Meling opp og skrudde et frispark over muren med sin presise venstrefot.

– Jeg konsentrerte meg om å få ballen over muren og da trenger det ikke nødvendigvis være så hardt, sa målscoreren om sin frisparkscoring.

Resultatet gjør at Stabæk stadig er nest sist, nå med 17 poeng. Viking ligger på åttendeplass med 31 poeng.