Årets Arna-Bjørnar-keeper, Erin McNulty, har forlatt klubben, men nå er erstatteren klar.

Sørlendingen Hilde Gunn Olsen (22) kommer til Bergen etter et år i svensk Damallsvenskan.

Til tross for sin unge alder har Olsen lang erfaring fra toppnivå. Hun har spilt for både Donn, Klepp, Amazon Grimstad og Røa i Norge, før turen gikk til svenske AIK før årets sesong. I sommer ble hun hentet til Linköping, en klubb som er klar for kvartfinalen i mesterligaen. Der var hun i utgangspunktet andrevalg, men Olsen fikk en del spilletid og verdifull erfaring i høst.

— Førstekeeperen til Linköping var mye skadet, og jeg har spilt halvparten av kampene. Det å spille mesterliga var stort. Likevel ønsker jeg å være et sted hvor jeg får spille mer stabilt i 2015, sier Olsen, som er en del av Norges U23-landslag.

På gulljakt

Damen fra Flekkerøy har tro på at Arna-Bjørnar er den rette klubben for henne.

— Jeg har inntrykk av at det er bra for en keeper å være i det miljøet. De har tatt bronse tre år på rad, og hatt gode keepere. Nå ønsker trener Bjarne Hagen seg mer enn bronse. Vi går alltid for å vinne, så får vi se hvor det bærer, sier Olsen.

Arna-Bjørnar har hatt to utenlandske keepere etter at landslagsmålvakt Erika Skarbø la opp etter 2012-sesongen. I 2013 voktet amerikanske Jaime Souza buret, før Erin McNulty fra Canada tok over før årets sesong. Hilde Gunn Olsen skriver også bare ettårskontrakt, men hevder hun ser for seg å kunne bli lenger i Bergen.

— Jeg har jo vært der mange ganger, og det er en veldig fin by. Jeg ser lyst på å flytte dit, selv om jeg aldri har bodd i et typisk vestlandsklima, sier Olsen.

BT har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.