Alex Fergusons selvbiografi, kreativt nok kalt «My Autobiography», kommer ut i ny utgave torsdag. I den fraskriver den tidligere manageren seg alt ansvar for klubbens tilbakegang etter hans avskjed. Han distanserer seg også fra utvelgelsen av David Moyes som etterfølger.

«Moyes skjønte ikke hvor stor United er som klubb,» skriver Ferguson, ifølge The Guardian.

Etter at Ferguson gikk, Moyes kom inn og fallet begynte, har murringen vært der. Ferguson avviser at han overlot et forgubbet lag på retur til sin etterfølger.

«Nonsense,» skriver Ferguson.

– For lavt tempo

I stedet beskylder han Moyes for å ha latt laget spille med for lavt tempo. En spillestil han selv aldri ville ha tolerert.

«Grunnen for å spille med stort tempo var at det var det United-spillerne var vant til. Hvis tempoet sank, av noen grunn, ga jeg klar beskjed i pausen. «Dette er ikke oss,» ville jeg si. Spille med stort tempo var aldri noe negativt for våre resultater. Det var slik vi var.»

Ferguson avslører også at han var helt ukjent med avgjørelsen om å sparke Moyes. Også ansettelsen av Louis van Gaal var uten hans viten.

At han var med på utvelgelsen av sin egen etterfølger, er utvilsomt. Likevel viser Ferguson ingen tegn til anger.

«Det virker å være en oppfatning av at der ikke var noen ansettelsesprosess. Nonsense. Vi gjorde alt vi skulle gjøre, på den rette måten; stille, rolig og profesjonelt,» skriver Ferguson.

Han er svært kritisk til at Moyes valgte å sparke assistentmanager Mike Phelan, og heller tok med sine egne folk.

Møte på tomannshånd

Etter hvert som sesongen skred frem, og resultatene ble verre, hadde Ferguson et møte med Moyes, like etter de hadde tapt 0-3 for Manchester City på Old Trafford. Senere vant Liverpool på samme bane med samme resultat.

«Det er vanskelig å se den typen resultat, når det er Liverpool som står for ydmykelsen. Det var en tøff sesong for United-fans og det var tøft for meg, fordi jeg visste det var mange gode spillere på laget vårt. De viste ikke sitt potensial – og det var en enorm byrde på Davids skuldre,» skriver Ferguson.

Han har fått kritikk for å ha blandet seg for mye, men Ferguson er klar på at han holdt en respektfull avstand til laget. Han var aldri i garderoben, og aldri på treningsbanen. Men han innrømmer at han snakket med Ptrice Evra og Rio Ferdinand om deres fremtid i klubben.