18 år gamle Sagosen får dermed sin aller første A-landslagssamling når håndballherrene skal møte Frankrike, Danmark og Romania i Bring Cup i november.

– Ja, han er ung, men han har vist at han er minst like bra som de andre. Det skal bli spennende å se ham, sier landslagssjef Robert Hedin om den unge trønderen.

Spilleren selv er i fyr og flamme.

– Det var en veldig morsom beskjed å få. Det kom litt overraskende på meg, det vil jeg si. Jeg hadde ikke forventet det, sier Sagosen til adressa.no om uttaket.

Han fikk en e-post for en ukes tid siden. Der sto det at det var a-landslaget neste.

– Det første jeg gjorde var å ringe mor og far og fortelle dem det. De ble minst like glade som meg, sier 18-åringen.

– Sjeldent bra blikk

Sagosen tok steget fra førstedivisjonsklubben Kolstad til Haslum i eliteserien i sommer, og har tatt nivået på direkten.

– Han er en type det definitivt ikke er for mange av i Norge. Jeg har sjelden sett et så bra blikk for spillet hos en så ung spiller, sier Hedin.

Får spilletid

De norske håndballherrene skal spille EM i Danmark i januar, og Norges svenske landslagssjef utelukker ikke at Sagosen kan være aktuell for den troppen også.

– Vi får se hva som skjer i Bring Cup og fremover. Det kan hende han er med til EM, men det kan også hende han ikke er med.

Det som definitivt er sikkert er at Sagosen kommer til å få spilletid nå.

– Ja, det kommer han til å få. Hvis ikke så hadde han blitt tatt ut til rekruttlandslaget i stedet, sier Hedin.

Hele troppen: Espen Christensen (Lugi), Ole Erevik (Aalborg), Magnus Dahl (Wetzlar), Bjarte Myrhol (Rhein-Neckar Löwen), Magnus Gullerud (Elverum), Håvard Tvedten (Aalborg), André Lindboe (Elverum), Erlend Mamelund (Haslum), Espen Lie Hansen (Dunkerque), Kristian Kjelling (Bjerringbro-Silkeborg), Christian O'Sullivan (BSK), Børge Lund (Bodø), Johannes Hippe (Lugi), Christoffer Rambo (Dunkerque), Kent Robin Tønnesen (Wetzlar), Harald Reinkind (FyllingenBergen), Kristian Bjørnsen (FyllingenBergen), Steffen Berg Løkkebø (Emsdetten), Sander Sagosen (Haslum).