vadseth Foto: Kjetil Flygind

Full storm i Kristiansand torsdag formiddag.

Først startet dagen for mange med avisoppslaget om mangemillionæren fra Kristiansand som ønsket å spytte inn to millioner kroner til Start slik at klubben kunne ansette en topptrener, og ikke Frode Fredriksen, som var skissert som en høyst sannsynlig løsning som klubben selv har frontet.

Les også:

— Det siste utspillet fra Fædrelandsvennen ødelegger kabalen i vår nye treneransettelse, sier Svein Mathisen til TV2.no . Utspillet Mathisen sikter til, er saken om den anonyme mangemillionæren som vil bidra med trenermidler.

Les saken her.

Det fortsatte å blåse da Starts administrerende direktør, Jan Oddvar Skisland, troppet opp på kontoret til Fædrelandsvennens sjefredaktør, Hans-Christian Vadseth, for å diskutere det Skisland karakteriserte som negative oppslag om Start.

Samtidig som Skisland satt i møte i Fædrelandsvennens lokaler, ble det kjent at Frode Fredriksen trekker seg som kandidat til å bli Starts nye hovedtrener.

Web-TV:

— Jeg har vært kandidat, men på grunn av at det ble uro i dag, bekrefter jeg at jeg ikke lenger er en kandidat til å bli ny hovedtrener i Start. Jeg fortsetter i min jobb som Start 2-trener, sier Fredriksen til fvn.no.

- VI synes det er trist at Frode trekker seg. Han var en ønsket kandidat, sier Skisland.

Samtidig som stormen sto på som verst, la Starts sportsdirektør Svein Mathisen, ut et innlegg på IK Starts hjemmeside. Der tar han et kraftig oppgjør med Fædrelandsvennen.

”Fædrelandsvennen i alle fall ikke vil ha et topplag i fotball i Kristiansand. Negative oppslag om Start er blitt en årelang såpeserie, dag ut og dag inn. Avisen graver der det er mulig for å finne konfliktstoff rundt Start. Selvfølgelig er Start avhengig av å ha lokalavisen i ryggen. Men i byen vår er det foreløpig umulig. Det siste utspillet fra Fædrelandsvennen ødelegger kabalen i vår nye treneransettelse. En ansiktsløs og anonym millionær kommer til orde og tjener avisens tvilsomme agenda. En utrolig og trist situasjon!"

Starts administrerende direktør Jan Oddvar Skisland vil ikke ta stilling til brevet som er signert Mathisen personlig.

— Jeg visste at innholdet var sendt til Fædrelandsvennen, men dette er Svein Mathisens personlige mening. Jeg stiller meg verken bak eller tar avstand til dette. Jeg tar ikke stilling til det, sier han til fvn.no.

— Er dette Starts offisielle mening?

— Dette er et utspill fra Svein Mathisen og jeg vil ikke kommentere mer enn det, sier Skisland, som legger til at møtet med Vadseth var for å forklare hvorfor Start mener Fædrelandsvennens journalistikk er "uheldig".

I møtet mellom Skisland og Vadseth ble begge parters synspunkter utvekslet.

- Prøver dere nå å diktere hva som skal stå i Fædrelandsvennen, Skisland?

— Nei, på ingen måte, sier Start-direktøren kontant.

— Jeg synes det er helt greit og naturlig at de tar kontakt med oss. Start føler at vi er mer kritiske og negative enn det de fortjener. Samtidig har det ikke akkurat vært et gullår i Start akkurat - med trenerskifte og en svak siste halvdel av sesongen - og det gjenspeiles i våre spalter, sier Vadseth.