• Nederst i denne saken kan du følge kampen direkte

Da Hødd spilte seriekamp hjemme mot Vard sist søndag, satt Hødd-trener Lars Arne Nilsen i pluss 30 grader i Israel. I kveld er han på Ski.

Riktig nok på stedet Ski, der Follo spiller sine hjemmekamper i 1. divisjon. De to skulle møtes helt i starten av sesongen, men da var Ski stadion ikke spillbar.

Det er den knapt nå heller! Selv om vi er i midten av juni, viste TV-bildene fra kampen Follo-Fredrikstad sist mandag at naturgraset var i en elendig forfatning.

Jeg så kampen på en dataskjerm under mellomlanding i Riga på veg hjem fra Israel, og jeg ble nesten skremt. Ufattelig at NFF tillater 1. divisjonsspill på slike baner , sier Lars Arne Nilsen.

Større krav

Som mener at forbundet må begynne å stille større krav til selve banene, ikke bare til fasilitetene for øvrig.

De stiller krav til undervarme, flomlys, tribuner og mye annet, men banene der vi skal spille fotball bryr de seg ikke så mye om . Det så jo ut som om de hadde gått løs med en fõrhauster på Ski stadion! Og slik var det da jeg var der sist også, for fire-fem år siden. Og vi har spilt på «betong» på Tromsdalens kunstgras, så det er mye å ta tak i. Altfor mange 1. divisjonsarenaer har for dårlig underlag, mener Lars Arne.

Fantastisk uke

Som hadde en fantastisk uke i Israel, der han tok trenerkurset UEFA Pro A-lisens.

– Det må jeg ha om jeg skal lede Hødd i Europa, om jeg skal trene et lag i eliteserien eller ønsker å prøve meg utenlands. En fantastisk uke, der jeg lærte utrolig mye. Vi så to kamper hver dag i U21-EM, men de norske spillerne fikk vi ikke treffe. De var skjermet på et eget hotell, forteller han.

Etter det sure tapet mot Vard, må Hødd slå tilbake umiddelbart mot Follo.

En nøkkelkamp for oss. Vil vi være med i det bedre selskap må vi vinne denne . Men Follo er et godt lag, de var mye bedre enn Fredrikstad sist. Så prestasjonsmessig må vi være «helt opp under taket» om vi skal slå dem, tror han.

Helland ute

Viktige Pål André Helland fikk dessverre sitt tredje gule kort sist, og må sone. Og unge Fredrik Aursnes har hanglet med sjukdom, og spiller heller neppe i kveld.

– Det er ikke noe vi kan gjøre noe med, og vi har gode erstattere. Jeg har forstått at vi ikke spilte noen aldeles håpløs kamp mot Vard, men vi fikk altså ikke ballen i nota. Og det er selvsagt viktig.

– Vil du endre stilen siden banen ikke innbyr til finspill?

– Det må vi nok gjøre. ja. Spill langs bakken er risikabelt, slik banen framstår. Og dette er synd for Follo også, for også de er et spillende lag. Vi må ta på oss arbeidsantrekket, og gjøre en skikkelig innsats. Og noen undervurdering av bunnlaget Follo kommer ikke på tale, lover han.