Fotball , 15. oktober 2006 , Tippeligaen , Odd - Viking 0-1 , Tom Nordlie trener , Viking Foto: Digitalsport

— Hva har dere gjort denne uken i forhold til det dere vanligvis gjør?

Knut Torbjørn Eggen, FFK: Det blir jo ofte sånn mot slutten av sesongen at vi har flere atspredelser i treningen. På onsdag spiste vi kake og spilte bowling, men det var også fordi jeg hadde bursdag.

Steinar Nilsen, TIL: Vi har gått litt ned på mengden. Vi trener én økt daglig istedenfor to.

Gaute Larsen, Odd: Stort sett det vi pleier, men vi er spesielt bevisste på å få frem entusiasmen hos hver enkelt spiller. Vi har vært inne i en tung periode, og da er det spesielt viktig å huske på den.

Tor Thodesen, Sandefjord: Vi reiste til Danmark de siste dagene, fordi været har gjort den umulig å trene på vår egen bane. Det tror jeg kan bli en fordel for oss, å få reist på en slik tur sammen.

Frode Grodås, HamKam: I begynnelsen av uken var vi litt skuffet etter et ufortjent tap i Bergen, men etter å ha kommet over nedturen er ting stort sett som det pleier. Det blir ingen tigersafari eller noe sånt, selv om det er siste uken, hehe.

Tom Nordlie, Viking: Ingenting. Absolutt ingenting annerledes enn det vi pleier. Vi pleier å forberede oss bra til kamp.

- Hvordan påvirker nedrykksstriden deg personlig?

Eggen: Det påvirker meg vel egentlig ikke direkte personlig. Det vil jo som oftest være spennende mot slutten, enten man kniver i toppen eller bunnen. Jeg har opplevd begge deler som trener, og overraskende nok er ikke spenningen så forskjellig som man skulle tro.

Nilsen: Nå i det siste har det egentlig bare påvirket meg positivt. De siste kampene har vært en lang opptur, så det er utrolig gøy å være i TIL akkurat nå.

Larsen: Klart, jeg skjønner alvoret. Men i dette gamet må man være litt cowboy. Man må tåle presset, og bare stille best mulig forberedt.

Thodesen: Jeg tenker at presset er en naturlig del av denne jobben. I motsatt tilfelle dersom vi ikke hadde noe press på oss, ville det sannsynligvis betydd at vi spilte veldig dårlig og ingen brydde seg.

Grodås: Jeg kommer nok til å merke spenningen når kampen nærmer seg, det blir jo som en skikkelig cupfinale. Men jeg merker det stort sett ikke, for på treningsfeltet er stemningen like god som den alltid har vært.

Nordlie: Jeg tenker ikke på det. Jeg ser bare på det som en utfordring, og gleder meg til kamp.

Hva vil du si på det siste spillermøtet før kampen?

Eggen: Det planlegger jeg aldri lenge i forveien. Det du sier, avhenger mye av den stemningen man senser på kampdagen.

Nilsen: At vi må tørre å spille fotball. Rett og slett.

Larsen: Jeg kommer til å fokusere på oss. At vi må være lojale overfor det vi tror på. Og at vi må tørre. Vi må ikke være redd for å mislykkes.

Thodesen: Jeg kommer til å be spillerne gå ut på banen og vise hvor gode vi kan være. Vi vet vi kan, det er bare å gi jernet.

Grodås: Det viktigste blir å få spillerne til å glede seg. Det er jo sånne kamper man ønsker å spille, og når man driver på dette nivået får man tåle en slik nerve.

Nordlie: Det har du ikke nok linjer til å skrive ned, hehe. I tillegg til strategien for kampen, så blir det å forsøke å regulere spenningsnivået. Å ufarliggjøre situasjonen.

Hva er ditt beste minne fra årets sesong?

Eggen: Det aller morsomste var å slå Start i en utrolig spennende kamp og gå til cupfinalen.

Nilsen: At vi slo Start sist, og var bedre enn dem i 90 minutter. Det gledet meg stort at vi presterte så godt i vanskelige forhold, og i den kampen viste vi at det bor store styrker i laget.

Larsen: Da det sto 1-1 mot Lyn, og vår midtstopper Per Nilsson drar med seg ballen fra midtbanestreken og kliner til krysset. På overtid. Det var deilig.

Thodesen: Jeg håper jeg ikke har opplevd det enda. Spør meg etter cupfinalen.

Grodås: Å, det er mange. Men det var utrolig morsomt å vinne på Lerkendal. Som spiller klarte jeg det aldri.

Nordlie: Si det. Ikke noe spesielt. Men den første timen på Lerkendal, den var god.

Hva er ditt verste minne fra årets sesong?

Eggen: Det har vært flere skuffelser, og generelt har jeg vært skuffet over prestasjonene våre på bortebane. Men det verste var firemålstapet i Molde, i den kampen skuffet alt meg. Resultatet samsvarte med spillet på banen, og vi kunne godt ha tapt mer.

Nilsen: Vi presterte årsverste borte mot Viking, og etter den kampen var både spillere og trenere utrolig skuffet. Det var et ordentlig smell i ansiktet og mellomgulvet. Da spilte vi virkelig dårlig.

Larsen: Nå sist mot Lillestrøm åpnet vi bra, men de er effektive og scorer tre kjappe mål. Den var ganske brutal.

Thodesen: Av enkeltkamper blir det bortemøtet mot Fredrikstad. Vi var inne i en god periode, og presterte langt under forventet. Det var skuffende, slikt har man ikke råd til.

Grodås: Jeg var veldig skuffet etter tapet på Nadderud. Der spilte vi sesongens dårligste kamp.

Nordlie : Det var ikke spesielt morsomt å miste jobben. Uten at det tar livet av meg, heller.

Hva håper du blir Aftenpostens tittel etter den siste seriekampen?

Eggen: Jeg håper det står at "Fredrikstad har tatt poeng mot samtlige lag i eliteserien". For det betyr at vi har tatt poeng mot Rosenborg i den siste kampen, og at vi har beholdt plassen.

Nilsen: At "Tromsø fortsetter seiersrekken" må jo være det ultimate.

Larsen: Da håper jeg på "Kjempeprestasjon av et nederlagsdømt Odd-lag".

Thodesen: Nei, vet du hva? Det synes jeg dere skal styre selv. Bare ikke gjør som dere pleier, nemlig å overse oss.

Grodås: Haha, for et morsomt spørsmål. Nå må jeg jo virkelig tenke meg om. Hva med "Gled dere fotball-Norge, Kamma er på plass!"?

Nordlie: Jeg pleier jo ikke akkurat å ha noen innvirkning på desken i Aftenposten, men..."Greide seg etter å ha rundspilt Brann". Det hadde jo vært en OK tittel.

SLIK ER SITUASJONEN FØR SISTE RUNDE:

VIKING 26 poeng (-11)

Må vinne hjemme over Brann for å kunne nå 12. plass som gir kvalifisering. Sikrer ny kontrakt hvis HamKam i tillegg taper for Stabæk, samtidig som Sandefjord eller Odd Grenland taper sine kamper. Kan i teorien også ta igjen Tromsø på målforskjell, men er 7 mål bak nå.

HAMKAM 28 poeng (0)

  • Sikrer i praksis kvalplassen med uavgjort mot Stabæk, på grunn av den gode målforskjellen vis-à-vis Viking. Slipper kvalifisering med uavgjort hvis Sandefjord, Odd Grenland eller Tromsø taper - og med seier hvis ikke alle de tre lagene på 29 poeng vinner og Fredrikstad samtidig får poeng mot Rosenborg.

SANDEFJORD 29 poeng (-11)

  • Sikrer eliteserieplassen med seier i Molde. Kan redde seg også med uavgjort, og med tap hvis HamKam taper og Viking ikke vinner. Til kvalifisering med tap hvis HamKam får poeng eller Viking vinner, og med tap - og med uavgjort hvis HamKam vinner og både Odd og Tromsø tar poeng. Rykker rett ned med tap hvis HamKam tar poeng og Viking vinner - bortsett fra hvis Odd taper med fire mål mer enn Sandefjord.

ODD GRENLAND 29 poeng (-7)* I sikkerhet med seier over Start. Også med uavgjort hvis ikke Sandefjord og HamKam vinner og Tromsø tar poeng. K valik med tap hvis Sandefjord og HamKam tar poeng, og Viking ikke tar igjen Odd på målforskjell - og Tromsø ikke taper med fire mål mer enn Odd. Kvalik også med uavgjort hvis HamKam og Sandefjord vinner og Tromsø tar poeng. Rett ned med tap hvis Sandefjord og HamKam tar poeng, Viking vinner og tar igjen Odd på målforskjellen.

TROMSØ 29 poeng (-4)

  • Sikrer plassen med seier over VIF. Er reddet med uavgjort hvis ikke Odd, Sandefjord og HamKam alle vinner sine kamper - og med tap hvis alle de tre nevnte lagene også taper. Til kvalifisering med tap hvis Odd, Sandefjord og HamKam tar poeng og Viking ikke slår Brann med så mange mål at de tar igjen TIL på målforskjellen. Rykker rett ned med tap hvis Odd, Sandefjord og HamKam tar poeng og Viking vinner og tar igjen TILs syv måls forsprang.

FREDRIKSTAD 31 poeng (-8)

  • Sikret ny kontrakt med seier eller uavgjort mot Rosenborg. Til kvalifisering med tap hvis Tromsø, Odd, Sandefjord og HamKam alle vinner sine kamper.