Nardo-innbytter nær ved å skape sensasjon mot RBK

Rosenborg vant til slutt komfortabelt, etter at Nardo hadde gitt dem tøff kamp i starten av andre omgang.

Nardo 1-4 Rosenborg

TRONDHEIM (adressa.no): Da nerven i kampen var i ferd med å dø ut, satte Nardo-trener Tormod Bjerkeset jr. inn Sander Busch Sevaldsen før andre omgang. Rosenborg hadde på dette tidspunktet en komfortabel 2-0-ledelse. Sevaldsen var i ferd med å skape en sensasjon.

De første tjue minuttene av andre omgang, før Rosenborg satte inn sin tredje scoring, var det skikkelig spenning i byderbyet. Kampen endte 4-1 til Rosenborg.

Tamt RBK i starten

Det var Nardo som viste seg frem helt i starten, da de kjempet seg til en corner allerede i kampens første minutt. Selv om det var RBK som dominerte banespillet, hadde vertene vilje til å utnytte kontringsmulighetene.

Kampens første store målsjanse var det Nardo som stod for, da eks-RBKer Albert Berbatovci sendte i vei et godt skudd som gikk like over målet til Rosenborg-keeper Pavel Londak.

Rett før halvtimen var spilt sto det 1-1 i målsjanser. Rosenborg hadde skapt lite og stemningen økte blant publikummet i solskinnet i Nissekollen.

Flott scoring

Heiaropene til hjemmelaget ble imidlertid erstattet med taushet da Magnus Stamnestrø etter 29 minutter leverte en strøken pasning til Elbasan Rashani. Rosenborg-angriperen lobbet ballen elegant over Nardo-målvakt Bence Steer og sørget for 1-0. Lufta gikk på mange måter ut av Nardo-ballongen da RBK fikk hull på byllen.

Yann-Erik de Lanlay økte ledelsen etter 36 minutter. 0-2 ble stillingen til pause. Det så ut til å gå mot en sikker RBK-seier.

Smart bytte

Før andre omgang kom Sander Busch Sevaldsen inn for Nardo. Vertene stormet i angrep og fikk først en svært stor målsjanse ved Joakim Danielsen Solem. Han klarte imidlertid ikke å sette innlegget fra Martin Johnsen i mål.

Fem minutter etter hvilen skapte Sevaldsen nytt liv i kampen, da han på flott vis satte ballen bak RBK-keeper Londak og reduserte til 1-2. Nardo fortsatte å trykke på og et drøyt kvarter ut i omgangen kom øyeblikket som kunne ha sørget for en sensasjon. Nok en gang var Sevaldsen i posisjon til å score etter å ha tatt imot et innlegg i RBKs 16-metersfelt. I stedet for å overliste Londak, var det Rosenborg-keeperen som med en imponerende redning klarte å unngå scoring.

Helt frem til Johan Læådre Bjørdal headet inn 1-3 etter 67 minutters spill sto kampen og vippet, men med ny tomålsledelse for eliteserielaget var kampen i realiteten avgjort. Jonas Svensson satte spikeren i kista et godt skudd fra langt hold fem minutter før full tid.

Selv om Rosenborg til slutt vant komfortabelt 4-1, skal Nardo ha ros for å ha gitt storebror kamp. De ble på ingen måte noen kasteball i cupens tredje runde.