MOLDE (Rbnett): I juni 2013 røk korsbåndet for første gang. I mars 2014 skjedde det igjen. I løpet av mai 20 15 håper Joshua Gatt at han er på banen igjen, etter to operasjoner. Da har det gått 23 måneder siden uhellet rammet første gang.

— I’m back! Joshua Gatt lener seg tilbake i stolen i kafeen på Aker stadion og tar på seg sitt aller bredeste glis. Mandag ble han testet av klubbens medisinske apparat. Tirsdag trente han for fullt med resten av laget, for første gang siden den andre skaden oppsto rett før seriestart i fjor.

— Resultatene var veldig gode, styrken i beina er sånn som den skal være. Dette er en god uke for meg. Jeg har jobbet hardt, og det har vært en lang vei tilbake. Jeg føler at jeg har løpt en uendelig lang maraton, og nå ser jeg mållinjen rett der framme, sier 23-åringen og illustrerer med hendene over bordet.

- Når kan du være tilbake på banen for Molde?

— Det er opp til Tor Ole (Skullerud) å bestemme når han vil bruke meg, og jeg skal fortsatt bruke litt tid. Men håpet er at både jeg og fysioterapeutene mener jeg er klar til å bidra om en måned. Jeg tror det er realistisk at jeg kan spille kamp i slutten av mai. Personlig føler jeg meg klar allerede nå , sier Gatt til Rbnett.

Tor Ole Skullerud gleder seg over angriperens restitusjon, men vil ikke spekulere i tidspunkt for amerikanerens comeback.

— Nå kan han trene tilnærmet for fullt, han er straks 100 prosent klar. Det har vært en lang vei for Josh, men han ser veldig bra ut for tida. Så skal vi passe på at han får den tida han trenger til å gjøre seg helt klar til å spille kamp igjen, sier han.

Gatt har ikke spilt en eneste fotballkamp for MFK siden Skullerud tok over som Molde-trener i januar i fjor.

— Dette blir som å få en helt ny mann inn i troppen. Vi vet godt hva Josh står for og han har imponert meg i treningsarbeidet. Han blir en ressurs for oss utover i sesongen, sier Tor Ole Skullerud.