Regjerende seriemester Chelsea har fått en brutal start på årets Premier League-sesong, og Jose Mourinho opplever sin kanskje største sportslige krise i sin ellers så suksessrike managerkarriere.

Mot West Ham lørdag (kampen er ikke ferdigspilt) fortsatte motgangen. Etter pause gikk Mourinho rett på tribunen og satte seg, i stedet for på benken.

foto
Dommer Jon Moss viste en Chelsea-trener opp på tribunen før pause. Foto: Reuters

Derfra fikk han først se at Gary Cahill utlignet hjemmelagets ledelse, men innbytter Andy Carroll ødela det som kunne blitt en liten opptur. Den lange West Ham-spissen headet hjemmelaget tilbake i ledelsen, og 2-1-resultatet holdt seg ut kampen.Årsaken til at Mourinho ble sendt på tribunen var i følge Sky Sports at han i pausen prøvde å ta seg inn i dommergarderoben for å ta en prat med kampleder Jon Moss.

Det er i følge reglene ikke lov, og Mourinho fikk ikke lov til å ta seg tilbake til benken.

Etter kampen nektet Chelsea-manageren å snakke med pressen.

En som uttalte seg, var målscorer Cahill. Han forteller om laber stemning i Chelesa-garderoben.

— Stemningen i garderoben er ikke god, som du sikkert kan tenke deg når laget taper kamper. Forrige sesong var ikke vant til dette. Guttene er sønderknust, sier Cahill til BBC, og legger til:

— Det blir ikke sagt så mange ord akkurat nå. Vi kommer nok til å reflektere en del over det de neste dagene. Vi jobbet veldig hardt med 10 spillere i annen omgang. Kampen summerer egentlig opp sesongen vår.

Saken fortsetter under pollen:

Marginer mot Chelsea

Flere marginale avgjørelser gikk nemlig mot det blå London-laget i første omgang.

En ting var at Mauro Zarate sendte hjemmlaget i ledelsen.

Chelssea trodde de hadde utlignet da Kurt Zouma sendte ballen mot mål etter en corner. Lanzini holdt til å kløne til for West Ham, og sendte ballen videre mot streken. Han fikk sparket den unna, men Chelsea-spillerne ropte for scoring.

Mållinjeteknologien viste at omtrent 95 prosent av ballen var over streken.

foto
José Mourinho (markert med rød ring) ble sendt på tribunen mot West Ham. Angivelig fordi han prøvde å bryte seg inn i dommergarderoben i pausen. Foto: Reuters

Ikke lenge etter fikk Chelsea annullert en scoring etter en mesterlig kontring. Cesc Fabregas hamret ballen i lengste hjørne, men linjedommeren holdt flagget oppe for offside.Reprisene viste at avgjørelsen var helt marginal, og det var nesten umulig å se på tv-bildene om avgjørelsen var riktig.

Som om ikke det var nok motgang, så ble Nemanja Matic utvist for sitt andre gule kort like før pause.

Chelsea-spillerne protesterte kraftig, men det var ikke tvil om at han for annen gang i kampen rev ned en West Ham-spiller.